1. Lot onder water: “Grote solidariteit. De burenruzies zijn plots verdwenen”
  Lot
  1

  Lot onder water: “Grote solidari­teit. De burenru­zies zijn plots verdwenen”

  Nadat donderdagnamiddag en -avond voornamelijk Dworp en Huizingen fel getroffen werden door de regenbuien verplaatsten de problemen zich ‘s avonds en ‘s nachts richting Lot. Tientallen kelders liepen onder water. Ook minstens één woning kwam volledig onder water te staan. Een uitgelopen stookolietank veroorzaakt daar nog extra problemen. “Iedereen loopt met pompen bij de buren en geschillen die bestonden lijken plots verdwenen”, klinkt het.
 2. Tentoonstelling afgelast door wateroverlast. Zomerbar Catala opent wel de deuren
  Beersel

  Tentoon­stel­ling afgelast door waterover­last. Zomerbar Catala opent wel de deuren

  De geplande tentoonstelling op de erfgoedsite Catala in Huizingen is door de wateroverlast afgelast. De tentoonstelling zou op zaterdag 17 en zondag 18 juli doorgaan, maar een deel van de expositieruimte is door de hevige regenbuien ondergelopen. De tentoonstelling opstellen is daardoor haast onmogelijk. Organisator Philippe Van Goethem laat weten dat de expositie uitgesteld wordt naar een latere datum. “Onze gedachten gaan naar alle getroffenen die zich in nog ernstigere situaties bevinden. “Onze gedachten gaan naar alle getroffenen die zich in nog ernstigere situaties bevinden”, aldus Van Goethem nog. De zomerbar Catala op dezelfde site zal straks vanaf 18 uur wel de deuren openen en ook de geplande activiteiten kunnen er gewoon doorgaan.
 3. 
Sam (22) hoste regio rond met bootje en pompen: “Helpen waar ik kan”
  Beersel/Sint-Pieters-Leeuw
  2

  Sam (22) hoste regio rond met bootje en pompen: “Helpen waar ik kan”

  Eén van de zwaarst getroffen regio’s in Beersel is de wijk achter het kasteeldomein Gravenhof. De straat kwam er blank te staan en verschillende kelders en garages liepen onder water. Bewoners kregen hulp van vrienden en familie. Maar ook de 22-jarige Sam Thibaut uit Sint-Pieters-Leeuw was er te vinden. Hij was op zoek naar ellende om bij te springen. “De emotionele oproep van de man in Pepinster raakte mij zo diep dat ik nu hier iets wil betekenen voor zij die in nood verkeren”, zegt hij.
 1. Landbouwers Beersel vrezen voor toekomst nu vruchtbare grond naar natuurprojecten gaat: “Zonder uitleg hectaren aan perfecte velden kwijt”
  Beersel

  Landbou­wers Beersel vrezen voor toekomst nu vruchtbare grond naar natuurpro­jec­ten gaat: “Zonder uitleg hectaren aan perfecte velden kwijt”

  Landbouwers in Beersel vrezen dat hectaren vruchtbare akkers verdwijnen voor natuurprojecten die het Vlaams Agentschap Natuur en Bos (ANB) wil realiseren. Onder andere in Dworp kocht het agentschap de voorbije maanden al heel wat landbouwgrond op. “We zijn niet tegen de natuur maar vragen wel respect voor onze stiel”, zegt voorzitter Johan Felis van de Bedrijfsgilde in Beersel.
 1. Crash op Binnenring Beersel na klapband: wagen knalt tegen signalisatie in zijberm
  Beersel

  Crash op Binnenring Beersel na klapband: wagen knalt tegen signalisa­tie in zijberm

  Een bestuurder van een personenwagen verloor zaterdagochtend omstreeks 9 uur de controle over het stuur op de Brusselse Binnenring. Door een klapband ging zijn wagen aan het slingeren en de auto belandde in de zijberm. Het voertuig raakte een signalisatiebord en kwam in de berm tot stilstand. De hulpdiensten rukten meteen uit maar de man bleef ongedeerd. Hij werd wel naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De verkeershinder bleef beperkt. Een rijstrook werd een uur lang afgesloten voor het verkeer.
 1. Leerlingen Sint-Jozefschool schreven tekst voor nieuwe single Manu Huylebroeck: “Dit was zo goed dat we er echt iets meer mee moesten doen”
  Sint-Genesius-Rode

  Leerlingen Sint-Jozef­school schreven tekst voor nieuwe single Manu Huyle­broeck: “Dit was zo goed dat we er echt iets meer mee moesten doen”

  Zanger en muzikant Manu Huylebroeck (26) Sint-Genesius-Rode heeft een nieuwe single uitgebracht. ‘Altijd samen, Nooit Alleen’ werd geschreven door kinderen van de Sint-Jozefschool in Ukkel. Manu was als artiest van de ene op de andere dag werkloos door corona maar kon als leerkracht aan de slag in de school. “Ik ben blij dat ik iets kan terugdoen voor deze school”, zegt Manu bij de voorstelling van de single.
 2. Zo keken kinderen van De Boomhut in 2010 naar de toekomst: “Ik hoop dat jullie nu twee keer turnen per week”
  PREMIUM
  Beersel

  Zo keken kinderen van De Boomhut in 2010 naar de toekomst: “Ik hoop dat jullie nu twee keer turnen per week”

  De wereld kan op elf jaar tijd heel wat veranderen. Vraag het maar aan juf Freya Vancoillie (38) en de kinderen van De Boomhut in Alsemberg. Zij openden de tijdscapsules die hun voorgangers elf jaar geleden in de grond stopten en ontdekten leuke boodschappen uit het verleden. “Het blijft fascinerend hoe kinderen toen en nu naar de wereld en zichzelf kijken”, vertelt Freya.