Zwangere Guy rekent af met gewelddadige stiefvader in snoeiharde video: “Mijn moeder werd geslagen en misbruikt waar mijn zusje bijstond”

Gorik Van Oudheusden, Zwangere Guy
TN Gorik Van Oudheusden, Zwangere Guy
Gorik Van Oudheusden (29), artiestennaam Zwangere Guy,  rekent in zijn nieuwste video af met zijn gewelddadige stiefvader. In ‘Gorik Pt. 1' heeft de rapper het over zijn traumatische jeugd, op de beelden in de video wordt een weerloze vrouw murw geslagen terwijl de rapper er op moet blijven kijken.

“Ik zou hem killen moest ik kunnen”, rapt Zwangere Guy op de eerste single ‘Gorik Pt. 1' van zijn album dat in maart moet uitkomen. En dat meent hij. Meer dan vier minuten lang beschrijft de rapper van Stikstof Zwangere Guy zijn keiharde jeugd die hij beleefde in Brussel. 

“Mijn moeder werd geslagen door die vuile hond, verkracht, misbruikt, terwijl mijn zusje erbij stond.” De beelden die de rapper beschrijft laten niets aan de verbeelding over. Net als de bijhorende video trouwens, die als een vuistslag aankomt. Op de beelden is een oudere man te zien die langzaam maar gedecideerd bokshandschoenen aantrekt om vervolgens een weerloze vrouw, armen naast het lichaam, helemaal murw te slaan.

Het album van Zwangere Guy, dat in maart van volgend jaar uitkomt, is een afrekening met zijn traumatische jeugd. Hij liep op zijn veertiende weg van huis en dealde drugs op straat. Ondertussen had zijn mama een nieuwe vriend gevonden die haar misbruikte en toetakelde. “Je zit nu in de bak, een kogel is voor u te goedkoop”, klinkt het onder meer. “Je bent een verslaafde zonder ruggengraat, ik pis op je graf.” Van Oudheusden is na zijn eerste single van dit album duidelijk nog niet klaar met zijn stiefvader. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christophe Frans

  sterk!!om je gevoelens en geheimen,problemen en demonen zo te verwoorden en verwerken.hopelijk overwint hij ze allemaal.TOP

 • Matthias Vanden Elschen

  Topper

 • Raphael Kerser

  Geen fan van het genre, maar zoiets zou niemand mogen meemaken.

 • Jessica Bonami

  Kippenvel ...

 • Ivan Smissen

  Als oude zak ben ik geen fan van hiphop. Ik luister 's avonds naar Radio 1 en daar wordt geregeld een plaat van Zwangere Guy gedraaid. Wat een talent! Muzikaal interessant, teksten die iets betekenen en een heel eigen dictie, een heel eigen stem. Het is een beetje zoals toen ik als jonge knaap voor de eerste keer naar Subterranean Homseick Blues van Bob Dylan luisterde. Het genre is dan wel anders maar de authenticiteit, het vernieuwe, de durf, de kwaliteit...