VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

Zwaar gepeste Julie Van den Steen blikt terug op kindertijd: “‘Ik ben dik, lelijk en dom’, dat zinnetje hoor ik nu nog”

Showbizz“Ik had geen vriendjes en kan me niet herinneren dat ik speelde op de speelplaats.” In de nieuwe personalityreeks ‘Later Als Ik Groot Ben’ vertelt Julie Van den Steen (28) hoe ze als kind hevig werd gepest. De onzekerheid van toen draagt ze tot op vandaag mee. “Als meisjes me komen zeggen dat ze eruit willen zien zoals ik, denk ik alleen maar: ‘Je wil niet weten hoe ik eruitzie als ik opsta.’”

21 reacties

 • Katrien D'herde

  10 maanden geleden
  54 jaar gepest, dat draag je je HELE leven mee... de stemmen gaan ooit weg...
 • Lutgarde Beeckmans

  10 maanden geleden
  jij zei het zelf ik kreeg het te horen van mijn mama dat ik te stom was om mee helpen te donderen en ook dat ik te dik was, het blijft je bij dat is juist
 • Johnny L Verhoeven

  10 maanden geleden
  In de jaren 70 moest je leren omgaan met pesters. Het kweekt karakter.
 • Bart De Groote

  10 maanden geleden
  Julie, de beste manier om pesters terug te pakken is door zelf succesvol te zijn, en dat is jou zeker gelukt! Je bent één van de knapste BV's ondertussen en ik weet wel zeker dat meisjes als jou zouden willen zijn. Het verleden is het verleden en daar kan je niets meer aan doen. Kijk vooruit, je toekomst is zeer rooskleurig.
 • Pieter Verhulst

  10 maanden geleden
  Ze zag er nochtans een gewoon meisje uit. Het is inderdaad snel een verhaal van erbij horen of niet, veel heeft te maken of er al groepjes zijn in de klas waar je terecht komt of niet. Dat ze er nu nog steeds een groot probleem mee heeft, is een groter probleem. Hulp zoeken lijkt me aangewezen. Er blijft altijd iets hangen. Ik werd gepest omdat ik de slimste was en nu ben nog steeds onzeker, durf niet spreken in grote groep, carriere geremd hierdoor, maar ik leef, heb geld, huis, gezin ...
 1. Bioscopen reageren met dubbel gevoel op beslissingen overlegcomité: “Dit is een geluk bij een ongeluk”
  FILM
  2

  Bioscopen reageren met dubbel gevoel op beslissin­gen overlegco­mité: “Dit is een geluk bij een ongeluk”

  Het Overlegcomité kwam deze voormiddag samen om de coronamaatregelen op scherp te stellen. Ze beslisten onder meer dat bioscopen mogen openblijven, op voorwaarde dat er minder dan 200 personen in de zaal zitten. Een opluchting voor de kleinere zalen, die er gisteren nog van uitgingen dat ze moesten sluiten. “We zijn relatief blij met deze beslissing, want nu mag er tenminste nog iets.” Toch is er een punt waar ze hun twijfels bijhebben. “Jambon sprak over een anderhalve meter afstand in bioscopen. Indien die maatregel er effectief komt, kan amper 30% van de zaalcapaciteit gebruikt worden. Financieel heeft dat zware repercussies.”