Zus van Lize Feryn vecht tegen MS

Mira Feryn (rechts) kan in deze moeilijke tijden voluit op de steun van zussen Yanne en Lize rekenen.
Dieter Bacquaert Mira Feryn (rechts) kan in deze moeilijke tijden voluit op de steun van zussen Yanne en Lize rekenen.
Slecht nieuws voor ‘In Vlaamse Velden’-actrice Lize Feryn (25). Haar zus Mira (30), die samen met Lize en hun andere zus Yanne (31) handtassenbedrijfje Atelier Feryn runt, lijdt aan MS.

Dat maakte Mira zelf bekend via haar blog. “Het was niet de eerste keer dat ik een bericht kreeg over mijn perfecte ­leven”, schrijft de middelste van de Feryn-zussen. “Voor het eerst voelde ik de noodzaak dat te ontkrachten. Ik vertel over de kleine dingen waar ik van geniet, net omdat ik geleerd heb hoe belangrijk die zijn. Dat inzicht heb ik ­misschien wel te danken aan al die dingen waar ik net níet over schrijf. Over het leven tussen de lijntjes, dat venijnig uit de hoek durft te komen.”

Vreemd lijf

Mira kampte al geruime tijd met extreme vermoeidheid, maar dacht dat dat aan haar drukke leven in combinatie met de kinderen lag. “Ik ­wenste dat de hoofdpijn zou verdwijnen, dat m’n lichaam weer zou meewerken”, schrijft ze nog. “Maar toen kwam de diagnose: MS, Multiple Sclerose. Het wekenlange idee in een vreemd lijf te zitten, het verliezen van de controle, het had een réden. Het strookt niet met mijn ambitie, maar noodgedwongen moet ik luisteren naar mijn lichaam.”

Hard vechten

Mira neemt intussen medi­catie om de ziekte onder controle te houden. “Ik probeer de nieuwe bewoner in mijn lijf een plaats te geven, zonder het zijn plaats te ­gúnnen. Hier ga ik heel hard tegen vechten. Vanaf nu ­vertrouw ik me volledig toe aan de kennis van een specialist. Die zal geweldig zorg voor me ­dragen, daar ben ik zeker van.”  Lize Feryn reageert voorlopig liever niet op ­hetgeen haar zus overkomt, maar steunt Mira voluit in deze moeilijke tijden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Van Dam

    Hopelijk krijgt zij wel erkenning van controlearts. De mijne lacht het gewoon weg omdat ik geen been mankeert aldus haar criterium. Terwijl familie gene klop doet en geen controle krijgt. Maar wel sociale woning ondanks 2 inkomens. Dat ze die mensen eens activeren voor ze mij lastig vallen!

  • FRANK VERHEYDEN

    Veel sterkte geniet nog van alles wand het is een vreselijke ziekte en op steun van de overheid moet je niet rekenen een echte schande voor zo een ziekte waar jezelf niets aan kunt doen