Zo leerde Tijs Vanneste (Jef Van Echelpoel) z'n echtgenote kennen: “Het schilderij heeft ons samengebracht”

Tijs Vanneste met zijn partner Lisse
Dieter Bacquaert Tijs Vanneste met zijn partner Lisse
Lisse Habraken (30) is getrouwd met Tijs Vanneste (40) - aka Jef Van Echelpoel. In HUMO vertelt ze hoe ze elkaar hebben leren kennen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“In ‘t kort: Tijs kocht een schilderij van me, ik bracht dat naar hem en ben nooit meer weggegaan", lacht Lisse Habraken in HUMO. Ze is schilder, getrouwd met Tijs Vanneste en mama van zoontjes Cis (4) en Cas (2). Ze beschrijft hoe een bevriende kunstenaar, Joris Taeymans, erop aandrong dat ze een tentoonstelling zou houden. “Ik kon niet geloven dat iemand daarin geïnteresseerd zou zijn”, zegt ze. “Mijn schilderijen waren toen nog heel donker, met veel pijn, wanhoop en huilende vrouwen.”

Op de Facebookpagina van Joris las Tijs over die tentoonstelling. Hij was geïnteresseerd in een schilderij dat ik had gemaakt.” Hun eerste ontmoeting zorgde meteen voor vuurwerk. “Tijs durfde niet naar de opening van mijn tentoonstelling te komen, tussen al dat volk. Hij vroeg me per mail of hij op een ander moment mocht komen kijken”, vertelt Lisse. “Het was de eerste en laatste keer dat ik hem zenuwachtig heb gezien. Een week later bracht ik hem dat schilderij. We gingen samen op café, en na een tijd vroeg hij of hij me mocht kussen. Schoon, hè? Wie vraagt dat in deze tijd nog? Zo beleefd, dat had ik nog nooit meegemaakt.”

Lees het volledige interview met Lisse in HUMO

‘De Columbus’ met Tijs Vanneste, op donderdag 28 mei om 20.10 uur op Eén

Lees ook: 

Beluister hier de nieuwe single van de band van Tijs Vanneste

Tijs ‘Van Echelpoel’ Vanneste open over zijn moeilijke vruchtbaarheid: “Ik zei tegen mijn vrouw dat ze maar een andere moest zoeken”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.