Peter Blanker geeft zondag zijn laatste optreden.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Blanker geeft zondag zijn laatste optreden. © Cor de Kock

Zo gaat het nog met Peter - 't is moeilijk bescheiden te blijven - Blanker: “Ik heb niet mijn best gedaan om bekend te blijven”

ShowbizzDe Nederlandse tekstschrijver en muzikant Peter Blanker (82) geeft zondag zijn allerlaatste optreden. Bij het horen van zijn naam gaat bij velen geen lampje branden. Maar dat ontbrandt alsnog wanneer zijn grootste hit wordt aangehaald: ‘’t Is moeilijk bescheiden te blijven’, ook bij ons een groot succes. Maar hoe gaat het intussen met de tachtiger? Blanker vertelt over van je muziek kunnen leven, waarom hij vijf jaar geleden terugkeerde van de Schotse Shetlandeilanden en over die keer dat een fan een stuk van z’n haar knipte. “Er zijn momenten geweest, dat ik die roem vervloekt heb. Mensen wilden aan je gaan zitten.”

1 reactie

 • anne-mieke vanbeneden

  2 maanden geleden
  Nostalgie, tof liedje
 1. Niels Destadsbader legt uit waarom K3 niet genomineerd is voor Zomerhit: “Niet genoeg op de radio gekomen”
  Play
  Showbizz

  Niels Destadsba­der legt uit waarom K3 niet genomi­neerd is voor Zomerhit: “Niet genoeg op de radio gekomen”

  Showbits sprak met Niels Destadsbader om het te hebben over K3. De meidengroep is namelijk niet genomineerd voor Zomerhit en dat terwijl ‘Mango Mango’ het wel goed doet op streamingdiensten. Als presentator van Zomerhit verklaart Niels nu voor eens en voor altijd hoe je al dan niet genomineerd kan worden. Het heeft alles te maken met hoe vaak een lied op de radio wordt gespeeld.
 2. Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Showbizz-verhalen van de dag.

  Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Show­bizz-verhalen van de dag.

  Sinds kort kan je elke dag de leukste Showbizz verhalen terugvinden als ‘Stories’ in de HLN-app. Wie Snapchat, Tik-Tok of Instagram gebruikt, is al vertrouwd met het concept ‘Stories’. Je kan dit het best vergelijken met het ‘bladeren’ door een magzine, maar dan digitaal. Leun dus even achterover en ontdek vandaag nog de nieuwste Showbizz Stories via het kanaal Showbizz in de HLN-app.
 3. Zonnebril verloren, geen regenjas of tent kapot? Deze kringloopwinkel op Pukkelpop helpt je uit de nood
  Play

  Zonnebril verloren, geen regenjas of tent kapot? Deze kringloop­win­kel op Pukkelpop helpt je uit de nood

  Voor kleine prijsjes wil kringloopwinkel Okazi de festivalgangers op Pukkelpop een handje toesteken met zaken die ze vergeten zijn, of gewoonweg zelf niet wouden meesleuren. In twee winkels, eentje op camping Chill en eentje op camping Relax, staan duizenden tweedehandsspullen te blinken. Daarnaast is een deel van de inboedel achtergelaten spullen van de vorige Pukkelpop-editie in 2019. Het is zo de bedoeling dat de afvalberg na het festival ook wat kleiner wordt.