Exclusief voor abonnees

Zo gaat Guy van Sande om met zijn veroordeling in de kinderpornozaak: “Overal waar kinderen zijn, verdwijn ik meteen, ik kijk zelfs weg. Letterlijk”

In het hoofd van de gevallen acteur (slot)

Guy Van Sande
Florian Van Eenoo photonews Guy Van Sande
Zijn huisdokter bevestigt wekelijks dat Guy Van Sande (56) volledig drugsvrij door het leven gaat. Maar hoe ‘clean’ de acteur nu is, zo ‘vuil’ waren de bestanden die de speurders aantroffen in zijn computer. Na een relaas over cocaïne en nachtelijke chatsessies vorige week, leidt het dossier nu naar een fotosessie met een naakt meisje - wier identiteit vanzelfsprekend op elke mogelijke manier wordt beschermd - in zijn badkamer. Een tweede cruciaal element in het dossier.

Vorige week vertelde Guy Van Sande hoe hij - zwaar onder invloed - in duistere chatrooms belandde. Daar ging hij naar eigen zeggen graag in op wilde fantasieën van perverten allerhande, en genoot hij van het hem toegezonden, soms erg expliciete beeldmateriaal. Dat werd gevonden op de harde schijf van zijn computer na carving, een techniek waarmee men gewiste bestanden kan recupereren. Geen wonder dus, dat de speurders groot alarm sloegen, toen ze bij zijn arrestatie een bedenkelijke fotoreeks van een erg jong meisje op een USB-stick aantroffen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen