Exclusief voor abonnees

Zijn naam is voorgoed besmeurd, maar in Bonn opent vandaag Michael Jackson-expo: “Cultuurgeschiedenis niet censureren”

Rein Wolfs: “Voorheen dacht je: dit zijn de ogen van een onschuldige man. Nu denk je: wat hebben ze te verbergen?”
Henning Kaiser/dpa Rein Wolfs: “Voorheen dacht je: dit zijn de ogen van een onschuldige man. Nu denk je: wat hebben ze te verbergen?”
Vandaag opent de expositie Michael Jackson: On the Wall in Bonn. Kan men in het licht van de recente onthullingen de expositie in zijn huidige staat tonen? De Nederlandse directeur van de Bundeskunsthalle, Rein Wolfs, besloot de documentaire Leaving Neverland  eerst maar eens zelf te bekijken, om niet op zaken vooruit te lopen.

Een échte thriller: toen Rein Wolfs, de Nederlandse directeur van de Bundeskunsthalle in Bonn een week of zes geleden kennisnam van Leaving Neverland, de vier uur durende documentaire waarin twee voormalige oogappels van Michael Jackson vertellen hoe de popster hen als kind jarenlang manipuleerde en seksueel misbruikte, voorzag hij een hachelijke situatie. Zijn kunsthal was na de National Portrait Gallery in Londen en het Grand Palais in Parijs namelijk de eerstvolgende bestemming voor Michael Jackson: On the Wall, de reizende kunsttentoonstelling over Michael Jackson als pop-cultureel fenomeen.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • sus Beysen

    Bij nader onderzoek heb ik ontdekt dat heren en dames met zulke brilmonturen gevaarlijk en of net er over zijn

  • Peter Thys

    Eigenlijk is het publiek bijzonder naïef geweest,want wat doet een volwassen man dagen/weken in bed met een minderjarige? Misschien een expositie : " Hoe kon MJ jaren ongestraft zand in de ogen strooien en zijn duistere kantjes verstoppen?"

  • eric brack

    Goed zo dat hij zich niet laat intimideren door uitzendingen met het gehalte van " een framing " pano gehalte.