Zieke ex-Deep Purple bassist Glenn Hughes moet Britse tournee annuleren

Deep Purple.
EPA Deep Purple.
Glenn Hughes, een vroegere bassist en zanger van de Britse hardrockband Deep Purple, heeft door ziekte een nakende tournee door Groot-Brittannië geannuleerd, zo heeft hij op zijn website aangekondigd. Zijn Belgisch concert zou niet in het gedrang komen.

Hughes verving in 1973 bij Deep Purple Roger Glover op de bas en was met David Coverdale, de opvolger van zanger Ian Gillan, co-zanger van de band. Toen de groep na de crash in 1976 een tweede leven begon te leiden, waren beiden nooit meer van de partij.

Coverdale zette Whitesnake op dat in 2015 uitpakte met "The Purple Album", herwerkingen van nummers van Deep Purple die Coverdale en Hughes mee hebben gemaakt. Whitesnake stelde het album ook voor in Vorst Nationaal net na het afblazen van de hoogste alarmfase tengevolge van de aanslagen van Parijs.

Het Whitesnake-poject werkte blijkbaar inspirerend voor de 67-jarige Hughes. Want hij toert dit jaar met een Purple-programma door de wereld. Deze maand zou hij tussen 14 en 24 mei acht shows geven in Groot-Brittannië. Maar die zijn geannuleerd omdat "The Voice of Rock" aan een niet nader genoemde ziekte lijdt die weliswaar niet levensbedreigend is maar "onmiddellijke behandeling" vereist.
Volgens zijn website zal Hughes wellicht helemaal herstellen en in juni weer op tournee kunnen gaan. Wat betekent dat zijn voor 16 september in Leuven voorziene concert op de agenda blijft staan.
Coverdale heeft zijn maatje via sociale media alvast een spoedige genezing toegewenst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.