Koningin Maxima, koningin Mathilde en Kate Middleton
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Maxima, koningin Mathilde en Kate Middleton © PhotoNews/Belga

Zelfgemaakte brownies en traditionele kledij: royals laten alle protocollen varen voor Oekraïne

RoyaltyVan één zaak kan de Russische president Vladimir Poetin zeker zijn: hij hoeft er niet op te rekenen dat hij nog op de thee wordt gevraagd in één van Europa’s paleizen. Unaniem en ongezien scherp veroordelen de gekroonde hoofden zijn wrede inval en scharen ze zich achter de Oekraïners, of ze nu hulppakketten samenstellen, geld doneren, stelling nemen met een blouse of zelfs vluchtelingen opvangen zoals onze eigen vorst. Zo verzetten de royals zich - subtiel én onsubtiel - tegen de oorlog.

2 reacties

 • Peter van Nieuwpoort

  6 maanden geleden
  Komieken. Leven op kosten van de belastingbetaler en dan nu "voorop" lopen met hun geweldige vrijgevigheid. Makkelijk met andermans geld.
 • Lucas Vissers

  6 maanden geleden
  Die zullen de duurdere gas en elektriciteitsfactuur niet aan hun hart laten komen !
 1. Beroemdheden betuigen steun aan Iraanse bevolking: “Een aanval tegen één vrouw is een aanval tegen ons allen”

  Beroemdhe­den betuigen steun aan Iraanse bevolking: “Een aanval tegen één vrouw is een aanval tegen ons allen”

  In Iran zijn momenteel hevige protesten aan de gang naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, die werd mishandeld door de zedenpolitie omdat ze haar hijab niet correct droeg. Bij de demonstraties zouden al zeker 8.000 betogers gearresteerd zijn en kwamen al 180 mensen om het leven. Op sociale media lopen de gemoederen hoog op en gaan de hashtags over de kwestie viraal. Ook verschillende celebrity’s hebben hun steun aan de Iraanse betogers betuigd. Een overzicht.