Zanger Paul Severs (70) ontwaakt uit coma maar toestand blijft kritiek

Paul Severs in betere tijden
Maxime Petit Paul Severs in betere tijden
Zanger Paul Severs (70) is woensdagochtend ontwaakt uit zijn coma. Severs gleed weg in een coma door een bloedklonter. “Spijtig genoeg is het nog te vroeg om in te schatten wat de echte impact ervan zal zijn”, aldus zijn zoon Christophe in een bericht op Facebook gisteravond. De zanger ligt sinds 12 maart in het ziekenhuis nadat hij getroffen werd door een hartaanval tijdens een fietstocht in Saintes.

De zoon van Paul Severs liet zondag weten dat de zanger opnieuw in een natuurlijke coma gegleden was door een bloedklonter in het hoofd. Nu hij opnieuw ontwaakt, hoopt de familie wel dat hij verder kan herstellen, al is het opnieuw bang afwachten. “Er kunnen neurologische en motorische problemen bijgekomen zijn”, schrijft Christophe Severs.

Vooruitgang

Er is gelukkig ook vooruitgang. “De long- en ademhalingscomplicaties zijn achter de rug. Men heeft vandaag mijn pa opnieuw autonoom laten ademhalen, met minimale machinale hulp. Maar na drie dagen coma is dat niet zo simpel: hij moet een aantal dingen “heraanleren” die wij als evident beschouwen. Na enkele dagen zullen de artsen herevalueren of hij verder zelfstandig kan ademen of hij terug meer machinale hulp moet krijgen.”

Al bij al blijft de toestand van Paul Severs kritiek. “Ik blijf het raar vinden dat die twee woorden (stabiel en kritiek) naast elkaar kunnen worden gezet. Communiceren is ook nog niet echt mogelijk, maar de dokters zijn al blij dat hij terug is ontwaakt en bekijken het – net zoals ze al doen van bij het begin – dag per dag. We blijven hopen op nog meer positief nieuws.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MarliesSchoefs

  spoedig herstel

 • Erik Noerens

  Blijven vechten Paul maar geef je professionele carriere als zanger op.Geniet vzn het leven.....succes.

 • Jack Vanderveen

  Een "stabiel kritieke toestand" is zeker niet vreemd. Het zegt niet meer dan dat men de situatie onder controle heeft. Maar uiteindelijk is alles binnen in het lichaam dat bepaalt.

 • Stan van Asbroeck

  hoop dat alles in orde komt, zal in ieder geval een lange revalidatie zijn, maar wens hem toch veel geluk met zijn herstel;

 • marc de wolf

  Veel beterschap en spoedig herstel Paul.