Zanger Guido Belcanto: “Ik ben als kind seksueel misbruikt”

Guido Belcanto
Kristof Ghyselinck Guido Belcanto
Zanger Guido Belcanto gaf een openhartige getuigenis in De Morgen. Daar vertelt hij dat hij als kind is misbruikt door een pedofiel. Bovendien gelooft hij dat dat trauma nog steeds aan de basis ligt van zijn drijfveren. 

“Ik ben als kind seksueel misbruikt door een pedofiel die meerdere slachtoffers heeft gemaakt”, zegt Guido. “Uiteindelijk is die man aangehouden, maar mijn ouders waren radeloos. Ze namen mij mee naar Lourdes en naar de kinderpsychiater. Ik heb jarenlang in bed geplast. Dan voel je je als kind toch wel een misbaksel.”

“ Wat heeft dat teweeggebracht in mijn seksuele beleving, vraag ik mij af? Ik weet het niet. Het heeft mij in elk geval beschadigd en een schaduw geworpen over heel mijn jeugd. Soms denk ik dat de drive die ik nog altijd heb om dit vol te houden en nieuwe dingen te creëren, voortspruit uit dat trauma. Ik zou durven te geloven dat al mijn inspanningen onbewust gericht zijn op het terugwinnen van de eer die mij als kind is afgepakt.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maria Scheuts

    Sterkte Guido en andere slachtoffers!

  • Alain Terrieur

    Is dat nieuws? Dat heeft hij vorig jaar op tv verteld in 'Buurman wat doet u nu' en staat ook te lezen in zijn biografie die al jaren op de markt is. Besteed liever aandacht aan zijn nieuwe CD-box, met maar liefst 3 schijfjes vol muziek, zelfs van voor hij solo begon 30 jaar geleden.

  • Ann Verschueren

    Heel veel respect voor Guido om daar nu toch nog mee naar buiten te komen want vroeger moest zoiets verborgen blijven. De teksten van zijn liedjes zijn dan ook zeer mooi en uit het leven gegrepen.