Zanger David Cassidy (67) overleden

Acteur-zanger David Cassidy overleed op 67-jarige leeftijd.
AP Acteur-zanger David Cassidy overleed op 67-jarige leeftijd.
David Cassidy (67) is dinsdag overleden, zo heeft zijn agent bekendgemaakt. Cassidy lag al enkele dagen in kritieke toestand in een ziekenhuis in Fort Lauderdale. Het 67-jarige voormalig tieneridool werd vorige week opgenomen en zijn toestand verslechterde daarna snel. Hij leed al enige tijd aan dementie.

Cassidy werd vorige week met spoed naar een ziekenhuis in Florida vervoerd nadat zijn nieren en lever plotseling uitvielen. De familie van Cassidy verzamelde zich de afgelopen dagen in het ziekenhuis. 

"In naam van de hele Cassidy-familie meld ik met groot verdriet het overlijden van onze vader, oom, geliefde broer, David Cassidy," zei pr-vrouw Jo-Ann Geffen in een persbericht dat geciteerd wordt door Variety.

De acteur brak in de jaren '70 door als tieneridool met zijn rol als Keith in 'The Partridge Family', een sitcom over een muzikaal gezin.

Cassidy had al langer problemen met zijn gezondheid. In februari kreeg hij de diagnose dementie. Hij besloot daarna te stoppen met toeren om zich te focussen op zijn 'gezondheid en geluk'. "Ik wil focussen op wat ik ben, wie ik ben en wie ik ben geweest, zonder afleidingen. Ik wil liefhebben. Ik wil van het leven genieten," zei hij toen. 

Ook in België genoot Cassidy enige bekendheid. Met de popgroep The Partridge Family scoorde hij in de jaren zeventig met 'I think I love you' nog een hit in ons land.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Beer

  Heb vroeger al de afleveringen gezien en gehoord van The Partridge family, en vermits ik veel muziek opneem ga ik al zijn liedjes opnemen, R.I.P. David

 • Gustave Jenné

  rip

 • jos indigne

  Sterkte

 • Vergeynst Hilda

  R.I.P. David, ik heb hem enkele dagen geleden nog in de Dr. Phil show gezien waar hij met zijn problemen naar buiten kwam en Dr. Phil hem een therapie behandeling aanbood voor de behandeling van zijn klachten, ook voor een drankverslaving. Het was wel een show die reeds een tijdje geleden opgenomen was.

 • Wouters Lena

  David Cassidy was nog een jeugd idool. R.I.P.