Zanger Adamo is eigenlijk geen Belg, maar gaat daar nu verandering in brengen

Salvatore Adamo is eigenlijk geen Belg.
Jan Aelberts Salvatore Adamo is eigenlijk geen Belg.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is zanger Salvatore Adamo (74) geen Belg: in Italië is de dubbele nationaliteit immers verboden. De zanger zegt daar nu verandering in te zullen brengen.

Adamo verkocht in zijn carrière meer dan 100 miljoen platen en is de daarmee de best verkopende Belgische artiest aller tijden. Ten minste, dat denken de meesten want eigenlijk is Adamo geen Belg. Omdat in Italië de dubbele nationaliteit verboden is, werd de ‘Tombe la neige’-zanger nooit Belg.

“Begin 2019 zou daar verandering in komen”, zegt Adamo nu in Het Nieuwsblad. “Zodra het mogelijk is zal ik ook de Belgische nationaliteit aanvragen. Daarmee wil ik mijn dankbaarheid tonen tegenover het land dat me heeft opgevangen.” In 1964 was Adamo, op The Beatles na, de bestverkopende artiest ter wereld.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eva Vandenbon

  Van nationaliteit veranderen om voor een andere nationale voetbalploeg te kunnen spelen dat vind ik niet kunnen maar in het geval van Adamo en bij kinderen die ouders hebben met twee verschillende nationaliteiten is het toch meer dan normaal.

 • patrick morel

  Dubbele nationaliteit zou men overal moeten verbieden en dit vooral voor politici. Ze moeten maar kiezen.

 • Casami Ab

  Met bekendheid kan alles

 • rudolf jacobs

  allee seg de italianen toch slimmer dan ik dacht ,althans toch slimmer dan de belgen,of wat er ook moet voor doorgaan

 • Patrizia Drowaert

  Waarom is dat nu nodig? Of hij nu Italiaans of Belgische nationaliteit heeft.je blijft dezelfde persoon toch en dan nog op die leeftijd belachelijk gewoon.