Céline en Michiel tonen trots hun hondje Trixie.
Volledig scherm
Céline en Michiel tonen trots hun hondje Trixie. © Instagram

YouTubers Céline en Michiel onder vuur nadat ze puppy kopen bij broodfokker: “We wisten niet dat we deze praktijken steunden”

ShowbizzPopulaire YouTubers Céline Dept (21) en Michiel Callebaut (24) krijgen heel wat kritiek over de aankoop van hun rashond, de schattige chowchow Trixie. De twee kochten het huisdier namelijk bij een broodfokker. Onder andere dierenrechtenorganisatie GAIA reageert fel op Facebook. “Wij hebben door onwetendheid Trixie daar aangekocht”, laten Céline en Michiel weten op Instagram. 

53 reacties

 • Anna Pauels

  1 week geleden
  Sorry, Marianne, maar minister Weyts doet hier wel degelijk iets aan en liet al meerdere broodfokkers hun zaak sluiten. Informeer je voor je iets neerpent
 • Kim Dewaele

  2 weken geleden
  . Je moet je hoe dan ook informeren als je een hond koopt, ALS je dit voldoende doet en voldoende info vraagt bij allerhande fokkers rasverenigingen, hondenscholen weet je hoe dan ook dat je een hond niet koopt in een winkel maar bij een fokker. Dit is het bewijs dat de hond een impuls aankoop was anders waren ze op de hoogte geweest, hopelijk weten ze ook wat ze gekocht hebben want dit ras is niet makkelijk op te voeden maar vermoedelijk zijn ze enkel op het knuffel gehalte voort gegaan.
 • Chris Wouters

  2 weken geleden
  Koop verdorie NOOIT een hondje in een winkel! En ga er ook niet eentje kopen bij een fokker die meer dan 1 of 2 rassen kweekt. Kom niet af met "ik wist niet wat een broodfokker is". Een hondje koop je niet zomaar; je kijkt op internet, bekijkt de eigenschappen van het ras, of de ouders aanwezig zijn, of je eerst op bezoek mag komen, enz. En vergeet ook niet om eens de sites van dierenasielen te raadplegen. Onze eerste 2 honden kwamen van een serieuze kweker, al de volgende hebben we geadopteerd.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 weken geleden
  Daar doet minister Weyts dus niets aan. Maar goedbedoelende organisaties die straathondjes redden en ze plaatsen bij overgelukkige nieuwe eigenaars, die krijgen monsterboetes als ze een paar hondjes uit het buitenland opvangen in België - hondjes helemaal in orde met inentingen, rabbies en zelfs bloedtesten die bewijzen dat ze gezond zijn. Want opvangen, dat mag niet. Maar broodfok? Die wordt met rust gelaten hé minister Weyts?! Elke hond onder zes maanden telt zelfs niet mee, dat is '0' hond!
 • saigen agency

  2 weken geleden
  Ze wisten het wel heel goed en vroegen zelfs aan verschillende mensen of ze van mening waren dat vlaanderen sterk zou reageren tegen een broodfokker, ze wisten het heel erg goed. Ze leestten zelfs de slechte reviews luidop van die broodfokker om hunzelf voor te bereiden. Ze wisten heel goed waar ze mee bezig waren. Ze zijn erg manipulatief. Vertrouw die twee niet. Er is een rede dat ze geen lange termijn vrienden hebben.
 1. Wie is populairder dan Acid en Céline en Michiel? Dit zijn de 10 Vlaamse YouTubers met de meeste abonnees (en zoveel verdienen ze gemiddeld)
  PREMIUM
  Showbizz

  Wie is populair­der dan Acid en Céline en Michiel? Dit zijn de 10 Vlaamse YouTubers met de meeste abonnees (en zoveel verdienen ze gemiddeld)

  De YouTube-oorlog tussen Nathan Vandergunst (21), beter bekend als Acid, en het Herzeelse koppel Céline Dept (20) en Michiel Callebaut (24) domineerde de voorbije dagen de voorpagina’s en nieuwsuitzendingen. Filmpjes over de hele kwestie behaalden vlotjes een miljoen views en tonen aan dat het videoplatform nog steeds hot is. En dat er geld mee te verdienen is, als je populair genoeg bent tenminste. Wij zetten de 10 Vlaamse YouTubers met de meeste abonnees op een rijtje en gaan na hoeveel kijkers je moet halen om er je boterham mee te verdienen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"