YouTuber Paul Logan zet opnieuw kwaad bloed na lijk in 'zelfmoordbos'

22-jarige vlogger maakt nu Japanse cultuur belachelijk

YouTube
Nadat YouTuber Paul Logan (22) afgelopen week op social media een stortvloed van kritiek over zich heen kreeg, omdat hij het lijk had gefilmd van een man die zichzelf had opgehangen in een Japans ’zelfmoordbos’, heeft hij nu kwaad bloed gezet met een reeks racistische uitlatingen. 

De 'online pauze' van YouTuber Paul Logan was wel van heel korte duur. Vandaag bevindt de vlogger zich opnieuw in het oog van de storm na een reeks racistische uitlatingen tijdens zijn trip in Japan. 

In een video die op het net opdook is namelijk te zien dat de vlogger, verkleed in traditionele gewaad, de cultuur belachelijk maakt terwijl hij tegelijk oproept om de Japanse cultuur te respecteren. Rennend en gillend door de stad roept hij: "Tokyo is als een real life cartoon.”

Ook gooit hij, verkleed als Pikachu, Pokéballs naar voorbijgangers en zelfs naar de politie op het moment dat die wil ingrijpen. 

Een slimme Twitteraar zette het beeldmateriaal online nadat die Logan's vlogs uit Japan eens goed had bekeken en er een compilatie van had gemaakt. Nadien postte hij deze op Twitter. Vanmiddag werd die al meer dan 130.000 keer geretweet, met de nodige commentaar.

Ook  celebrity Chrissy Teigen kwam zich mengen:  "Ik dacht dat hij met zijn zelfmoordvideo al het domste had gedaan wat hij kon, maar nee.."

18 miljoen volgers 

Met meer dan 18 miljoen volgers op zijn twee kanalen is Logan Paul een van de meest succesvolle YouTubers ter wereld. In 2017 verdiende hij een slordige 12,5 miljoen dollar, waarmee hij een vierde plaats haalde in de top tien van de rijkste filmpjesmakers. Ondanks alle kritiek heeft het voorval hem geen windeieren gelegd. Nadat het schandaal uitbrak, maakte de vlogger een fikse sprong vooruit in zijn aantal abonnees. 

Logan Paul in het Japanse 'zelfmoord bos'.
YouTube Logan Paul in het Japanse 'zelfmoord bos'.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.