Xavier blijft voortleven in strips F.C. De Kampioenen

Johny Voners.
Kristof Ghyselinck Johny Voners.
Ook na het overlijden van Johny Voners zal z’n iconische personage Xavier Waterslaeghers blijven voortleven in de strips van ‘F.C. De Kampioenen’. Dat is te lezen op de Facebookpagina van het Eén-programma. 

“Op 17 maart 2020 stierf Johny Voners. Hij was vooral bekend als Xavier Waterslaeghers uit ‘F.C. De Kampioenen’, een rol die hij bijna 30 jaar vertolkte. Maar Xavier blijft bestaan in de strips en de strips gaan door. Johny zou het zeker zo gewild hebben”, is te lezen op de Facebookpagina F.C. De Kampioenen. 

Voners overleed dinsdag op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De cast van ‘F.C. De Kampioenen’ heeft het moeilijk met het overlijden van hun collega. Onder andere Loes Van den HeuvelAn Swartenbroekx en Niels Destadsbader deelden een emotionele boodschap. Hec Leemans, de tekenaar van de strips van De Kampioenen, tekende een prachtige cartoon als eerbetoon aan Voners. 

De prachtige tekening van Hec Leemans.
RV De prachtige tekening van Hec Leemans.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martin Floré

  Een zeer goede beslissing van tekenaar Hec Leemans om zo 'onze Xavier' verder te laten leven in de strips! Sterkte aan de volledige ploeg voor en achter de schermen.

 • chantal bruyneel

  Prachtig die cartoon en het feit dat ie "dagschotels zal blijven vragen in de strips........RIP Johny,sterkte aan de familie

 • kelly stroobantd

  Hij zal niet alleen in strips verder leven maar ook in ons hart . Diegene dat dan zijn van fc de kampioenen. Je blijft altijd voor ons een dagschotel ! We gaan je missen Johnny . Het gaat je goed hierboven .

 • jos meurrens

  Was nog met Johny op school in Tienen,jaar 63´64, toen al een zeer toffe gast.