Würst van Jeroen Meus in slechte papieren: alle vestigingen bleven vandaag dicht

Jeroen Meus bij de opening van Würst in Antwerpen.
Klaas De Scheirder Jeroen Meus bij de opening van Würst in Antwerpen.
Wie vandaag een ‘haute dog’ wilde verorberen in Würst, was eraan voor de moeite. De drie vestigingen van het geesteskind van Jeroen Meus bleven de hele dag dicht. In Antwerpen en Gent sluiten de snackbars mogelijk definitief, Leuven zou binnen afzienbare tijd een herstart krijgen. In de marge van het nieuws werd ook bekend dat Jeroen Meus helemaal uit de zaak is gestapt.

Wie tijdens de zomer van 2015 over het Layensplein in Leuven liep, kreeg altijd hetzelfde beeld te zien: lange rijen wachtenden voor de deur van Würst. Vanuit het hele land kwamen fans van Jeroen Meus afgezakt naar de studentenstad om er een ‘haute dog’ te proeven. De opening van de snackbar was een groot succes. Een zomer later volgde dan ook een tijdelijke pop-up versie in Hasselt en een tweede filiaal in Gent. Nog een zomer later, in juli vorig jaar, ging de derde Würst open, deze keer in het centrum van Antwerpen.

Meus verkoopt aandelen

Dat Gent en Antwerpen het minder goed deden dan Leuven, was al snel duidelijk. Uit de jaarrekeningen van de bvba boven Würst blijkt dat er in 2016 nog 49.000 euro winst werd opgetekend, maar in 2017 was er al 85.000 euro verlies. Allicht heeft het management die trend niet kunnen ombuigen de voorbije maanden en bleven de vestigingen gisteren daarom dicht. Jeroen Meus behoort overigens al een hele tijd niet meer tot dat management. In januari 2017 nam hij al ontslag als zaakvoerder. Hij zou inmiddels ook al zijn aandelen in de zaak verkocht hebben.

De haute dog van Würst.
Würst De haute dog van Würst.

Het huidige management reageerde gisteren niet op onze oproepen. Daardoor hangt er nog veel mist over de sluiting. Het zou alleszins niet om een faillissement gaan, hetgeen hier en daar al te horen viel. Het personeel, of althans een deel ervan, tast momenteel ook nog in het duister. Toen we gisteren in Antwerpen een personeelslid aantroffen, bleek de dame enkel te weten dat deuren niet opengingen maar naar de precieze reden of oorzaak kon ook zij alleen maar gissen. Ook de klanten worden voorlopig in het ongewisse gelaten want op geen enkele gesloten deur bevond zich gisteren een papiertje met uitleg. Op de Facebookpagina van Würst stond zelfs ‘nu geopend’.

Karolien Coenen

Of Würst verdergaat, en vooral hoe, is onduidelijk. Uit de cijfers zou alvast blijken dat Würst Leuven en de evenementenpoot van het bedrijf - de foodtruck die ondermeer jaarlijks op Rock Werchter staat - winstgevend zijn. Als Gent en Antwerpen vernatwoordelijk zijn voor de rode cijfers is de kans groot dat die filialen niet meer opengaan. Voor Leuven zou er dan een herstart komen. Insiders weten bovendien dat de nieuwe bazen van Würst op zoek zijn naar andere locaties. Er zou gedacht worden aan treinstations. 
57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Het is ook een kunst. Als BV iets oprichten. Het doorverkopen. Weg zijn met de opbrengst van die verkoop. En de naïeve koper zonder BV kop met de brokken laten zitten.

 • Mike Vanderkerken

  Het is niet van Jeroen Meus, hij heeft het opgericht en heeft enkele jaren geleden al zijn aandelen verkocht. Toch misschien stoppen om die man zijn naam zo gratuit door het slijk te halen.

 • Domien Deschutter

  Wurst Case scenario :)

 • Jan Van Rompaey

  Dat zal mij een worst wezen.

 • Steven Van Nieuwenberg

  De fout van vééél in de horeca: dure hypezaken... En eens de hype over blijven ze met een put achter. Maar het was hip voor een paar weken. En de succesville resto's die doen goed voort met een dagschotelke of een spaghetti, ver weg van alle zever