Onder andere Maarten Bosmans, Leah Thys en Jo Vally geven in Dag Allemaal hun mening over verplichte vaccinaties in de cultuursector.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder andere Maarten Bosmans, Leah Thys en Jo Vally geven in Dag Allemaal hun mening over verplichte vaccinaties in de cultuursector. © Ghyselinck/Baert

Wrevel en twijfels in cultuursector over verplichte vaccinaties: “We leven toch niet in een dictatuur?”

ShowbizzKomt het in de cultuurwereld tot een botsing over vaccins? Velen willen namelijk enkel gevaccineerden toelaten tot de set, om grote problemen bij een besmetting te voorkomen. “Want verzekeringen weigeren de vertraging te vergoeden”, klinkt het bij regisseur Marc Punt (59). Al is niet iedereen in de sector voor een verplichte vaccinatie te vinden. “Er wordt misbruik gemaakt van de situatie.”

  1. Wie leest, wil naar Redu: het dorp dat papier en boeken ademt
    PREMIUM
    Kunst & Literatuur

    Wie leest, wil naar Redu: het dorp dat papier en boeken ademt

    Redu is hét boekendorp van België. Met vijftien boekenwinkels, tweetalige culturele festivals en een museum dat vooral andere musea uitlacht, lokt het zo’n 120.000 bezoekers per jaar. Wij gingen op zoek naar de roots van Redu. Of hoe een zot idee midden jaren tachtig een klein Ardens dorpje zijn unieke stempel gaf. “Redu was tot 1984 een Ardens dorpje als alle andere, maar dat veranderde snel.”