Pieter Bamps vandaag en ten tijde van 'Wittekerke'. Hij vertelt over z'n voormalige tv-carrière en z'n huidige plannen in Story.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Bamps vandaag en ten tijde van 'Wittekerke'. Hij vertelt over z'n voormalige tv-carrière en z'n huidige plannen in Story. © Dieter Bacquaert/VMMA

‘Wittekerke’-acteur Pieter Bamps doet nu vooral bedrijfstrainingen: “Ik mail jaarlijks naar productiehuizen. Meer kan ik niet doen”

ShowbizzZijn rol in ‘Wittekerke’ leek de springplank naar een grote carrière als tv-acteur, maar het liep anders voor Pieter Bamps (43). Acteren doet hij nog altijd, maar vooral in het theater en bedrijven. “Dat ik op straat toch nog altijd word aangesproken, beschouw ik als een compliment. Ik zie er op m’n 43ste blijkbaar nog altijd erg jeugdig uit”, lacht hij.

 1. Samenzweerders en Ben Crabbé die zich weer druk maakt over ‘Jagger’: dit waren de beste momenten uit de 9de ‘Slimste Mens’-aflevering
  TV

  Samenzweer­ders en Ben Crabbé die zich weer druk maakt over ‘Jagger’: dit waren de beste momenten uit de 9de ‘Slimste Mens’-aflevering

  “We maken hem kapot”. Dat was de boodschap die Ella Leyers en Ben Crabbé - al grappend- naar elkaar sms-ten voor aanvang van de negende aflevering van ‘De Slimste Mens’. ‘Hem’, dat was VRT-journalist Riadh Bahri. En hij moest na 56 minuten quizzen inderdaad het spel verlaten. Niet door een mogelijke coalitie, wel omdat eerst Ella en dan Ben beter waren in de filmpjesronde. En Bahri in de finale net te weinig wist.
 1. Danaë Van Oeteren verdween na ‘Wittekerke’ uit de media: "Kinderen combineren met acteren was financieel te moeilijk”
  PREMIUM
  Showbizz

  Danaë Van Oeteren verdween na ‘Wittekerke’ uit de media: "Kinderen combineren met acteren was financieel te moeilijk”

  “Het was een van de tofste periodes uit mijn leven, maar na 5 jaar werd mijn personage uit de reeks geschreven.” In de namiddagherhalingen van ‘Wittekerke’ zien we actrice Danaë Van Oeteren (44) momenteel nog eens aan het werk als de pittige, rebelse Debbie. Twintig jaar later heeft ze in haar leven al heel wat andere professionele horizonten verkend. Ze blikt voor ons terug op haar periode bij ‘De Kotmadam’ en ‘Wittekerke’, haar vertrek uit de acteerwereld en haar strijd tegen corona. “Het heeft me dik twee maanden parten gespeeld.”