Bake Off Vlaanderen, seizoen 5, aflevering 8, finale
Volledig scherm
Bake Off Vlaanderen, seizoen 5, aflevering 8, finale © Play4

Winnaar van ‘Bake Off’ is bekend: “Droom die uitkomt”

Stephanie Thuymans (22) heeft het vijfde seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ gewonnen. De architectuurstudente uit Dilbeek wist in de finale te overtuigen met een indrukwekkend spektakelstuk en liet zo andere finalisten Thibaut en Enza achter zich.

  1. Achter de schermen bij ‘Bake Off’: “Voor corona had iedereen een vork in de achterzak en werd na het filmen de aanval ingezet op al het lekkers”
    PREMIUM
    TV

    Achter de schermen bij ‘Bake Off’: “Voor corona had iedereen een vork in de achterzak en werd na het filmen de aanval ingezet op al het lekkers”

    Er zijn van die programma’s waar je gegarandeerd honger van krijgt. Of juister nog: goesting. ‘Bake Off’ ís zo’n programma en het wordt duidelijk gesmaakt, want Wim Opbrouck loodste ‘zijn bakkers’ al voor de vijfde keer door deze culinaire afvalrace. Donderdag komen we te weten wie de winnaar is van dit seizoen. Maar hoe vindt men al die taartenprinsen -en prinsessen? Wie doet de boodschappen? Er zijn twee mensen die daar alles over weten: showrunners Muriel Maebe en Geert Willems van productiehuis Free Kings. Zij gidsen ons door het festivaldorp dat elk seizoen wordt opgetrokken rondom de kooktent. U leest het goed: een heus festivaldorp. Qua blik in de coulissen kan dat tellen.