Exclusief voor abonnees

Wim Soutaer staat 15 jaar na ‘Allemaal’ nog op alle grote podia: “Ik hoop dat ze mij vragen voor ‘Liefde Voor Muziek’”

Steven Richardson
‘Idool 2003' ligt al even achter ons, maar Wim Soutaer (45) weet zijn publiek nog steeds te vinden. Hij staat deze zomer 60 keer op podia over heel Vlaanderen, solo én met zijn Soulbrothers. “Ik hoop heel hard dat VTM mij vraagt voor ‘Liefde voor Muziek’”, klinkt het ambitieus in het blad Story.

Liefhebbers van kleinschalige festivals en de Vlaamse zomerse ambiance hebben veel kans dat ze in deze periode Wim Soutaer op een podium zien staan. De zanger leeft nog steeds van zijn muziek en rijgt de opdrachten zoveel mogelijk aan elkaar. “Uitsluitend leven van mijn solo-optredens op kermissen en in tenten zou moeilijk zijn, al treed ik wel weer alleen op sinds mijn album Verbonden uit is. Maar ik treed ook vaak op met Soulbrothers, het trio dat ik al zo’n zeven jaar vorm met Charles Van Domburg en ex-Dinky Toy Vincent Goeminne. Wij spelen op bedrijfs- en privéfeesten, en op het gratis festival Engie Parkies. Dat brengt flink wat centjes in de lade, en het is héél plezant.”

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Didi Bellens

  Raar toch, heb nog niet veel meer van hem gehoord na Idool 2003. En hij spreekt over "op het gratis festival Engie Parkies", ja gratis voor het publiek maar hij zal wel zijn optreden betaald krijgen, dus gratis ?????

 • Jos Goris

  Goeie zanger, verdient zeker meer zong in het Nederlands bij allereerste idool en kreeg veel van de jury!

 • Sonja Deleener

  Ik vond deze vond dit laatste seizoen tegenover alle seizoenen ondanks dat er 4 toppers bij waren echt ondermaats! 1x naar gekeken en dat was het! Nochtans heb de vorige seizoenen met plezier van de 1ste tot laatste aflevering gezien zeker met Jasper en Sharon! Hopelijk dit jaar terug zelfde niveau. Maar sorry Wim je hebt goeie nr's maar dan nog liever Willy Sommers brengt meer ambi denk ik

 • patrick morel

  De liefde voor muziek van dit seizoen was van een hoge kwaliteit, het zal moeilijk zijn om evengoed te doen, laat staan beter, ben benieuwd.

 • Jan De Vos

  wie is Wim Soetaert, nog GEEN enkele Vlaamse klassieker gemaakt, ZEER middle of the road !!!