Wim Opbrouck: "Ik lieg hier al jaren over"

Wim Opbrouck.
VRT/Johan Jacobs Wim Opbrouck.
Zondagochtend was Wim Opbrouck te gast bij Christel Van Dyck in de Rotonde. Daar deed de acteur een verrassende onthulling. Zo liegt hij al jaren over zijn leeftijd. "Ik zeg nooit mijn echte leeftijd, ik weet ook niet waarom."

Wim Opbrouck -de acteur die bij tv-kijkend Vlaanderen bekend werd als Gerrit Callewaert, de man die protesteerde tegen het ondertitelen van Westvlamingen in ‘In de gloria’- werd op 5 februari 1969 geboren in Bavikhove, staat op zijn Wikipedia-pagina te lezen. Dat maakt hem op heden 49 jaar jong. Maar die info blijkt quatsch. 

Dyscalculie

Tijdens een gesprek met de acteur over zijn kinderen moet Wim even diep nadenken of hij nu 24 of 25 was. De twijfel ligt niet aan zijn dyscalculie, de rekenstoornis die de acteur naar eigen zeggen ook heeft. Maar aan het feit dat hij al jarenlang liegt over zijn leeftijd. 

“Ik lieg altijd over mijn geboortedatum. Ik zeg nooit mijn echte leeftijd, ik weet ook niet waarom. Dit is een biecht dat ik hier doe,” lacht Wim. Om dan rustig verder te gaan met het gesprek. 

Hoeveel kaarsjes moeten er op zijn verjaardagstaart?
Noortje Palmers Hoeveel kaarsjes moeten er op zijn verjaardagstaart?

In principe viert Opbrouck volgend jaar dus mogelijk zijn 50ste verjaardag. Of niet. Maar op welke datum? Daar laat hij voorlopig het raden naar. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sabine Van de Kerkhove

  Wat is er mis met uw leeftijd te zeggen ?? Ge zijt gij er niet jonger of ouder mee toch?? Liever hem zeggen dan dat ze er een slag naar slaan dan staat ge daar schoon met een te hoge leeftijd geschat. En sommige kun je jennen als je ze een goei aantal jaren teveel geeft, dan zijn ze in hun g.t gebeten.

 • chris ceulemans

  ..ziet er 69 uit!

 • Chris Devlaeminck

  Ik fier nooit mijn verjaardag. Ik zou niet weten waarom. Voor mij is dit een dag zoals een ander. Al een paar keer is die dag gepasseerd zonder dat ik er me bewust van was.

 • Sonja Van Brabander

  Aangezien hij discalculie heeft is voor zo iemand ook moeilijk om zijn leeftijd te kunnen aflezen op zijn identiteitskaart.Hij slaat de cijfers door elkaar.Hoe kunnen sommigen zich toch aanstellen.

 • lieven klauwaert

  geboren op 29/07/1969, te Gent Opbrouck Wim. Hij is dus 5 maanden jonger dan hij laat uitschijnen en is niet te Bavikhove maar te Gent geboren. Dit staat in de oprichtingsakte ven "De Acteursgilde" verschenen in het staatsblad in 2012.