Wim Lybaert eerste ambassadeur van West-Vlaanderen

Wim Lybaert trok voor Eén half Europa rond met zijn ‘Columbus’, maar blijft een Bruggeling. “Ik geraak hier niet weg.”
© Geert Van Hoeymissen Wim Lybaert trok voor Eén half Europa rond met zijn ‘Columbus’, maar blijft een Bruggeling. “Ik geraak hier niet weg.”
Wim Lybaert (50) is woensdagavond in La Brugeoise in Brugge verkozen tot West-Vlaams ambassadeur. Het is de eerste keer dat die titel wordt uitgereikt. De verkiezing was georganiseerd door de provincie West-Vlaanderen, Radio 2, Focus-WTV en de Krant van West-Vlaanderen.

De voorbije weken gingen de organisatoren op zoek naar de eerste ambassadeur van West-Vlaanderen. Een lijst met 25 namen werd uiteindelijk ingekort tot tien namen, waaronder Wannes Cappelle, Wim Opbrouck, Sandra Bekkari, Yves Lampaert, Emma Meesseman, Emma Plasschaert en dus ook Wim Lybaert. Hij kwam uiteindelijk als laureaat uit de bus en ontving een oorkonde uit handen van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V).

Lybaert stond mee aan de wieg van Focus TV in 1993 en deed daarna heel wat televisiewerk. Dit jaar nog trok hij voor Eén half Europa rond met zijn ‘Columbus’. Lybaert is Bruggeling. “En ik zal dat wellicht voor altijd blijven. Ik geraak hier niet weg”, zei hij.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc oudenaarde

  Prima pee!

 • Pierre Ocreman

  Ik vind dat ne toffe gast en ben jaloers van zijne bus :-). Doe zo verder Wim.

 • patrick morel

  Toffe gast maar die kerktorenmentaliteit, provincie genaamd mogen ze afschaffen. Op de regionale tv spreken ze zelfs in de uitslagen van de eerste West-Vlaming was 15de.

 • Joseph Van Gool

  Binnenkort ook gedaan met die oude Mercedes bus, is niet goed voor het milieu.