Willy Sommers vertelt in ‘Vandaag' over hartoperatie: “Ik ben nog steeds bang dat mijn hart zal stilvallen”

Willy Sommers en dokter Brugada in 'Vandaag'
VRT Willy Sommers en dokter Brugada in 'Vandaag'
Willy Sommers (67) maakte samen met cardioloog Pedro Brugada (67) zijn opwachting ‘Vandaag’. Ze vertelden er over Willy’s hartoperatie, en over de gevolgen ervan. 

“Ik had al een paar maanden een druk in mijn borstkas”, begint Willy Sommers zijn verhaal. “Een keer op het podium, een keer toen ik in de tuin aan het werken was. Sporadisch. Omdat ik in 2016 geopereerd ben voor hartritmestoornissen, moet ik elk jaar op controle. Toen ik belde voor mijn afspraak, vroeg de vrouw van dokter Brugada hoe het met me ging. Ik antwoordde: ‘Ik heb wat last van druk in mijn borstkas.’ Waarna ze uitriep: ‘Je moest bellen!’ En ze stuurde me meteen naar het ziekenhuis voor een scan. De dag erna vertelde dokter Brugada me dat het niet goed was. Ik moest meteen geopereerd worden." 

Willy stond echter niet meteen open voor een operatie, vertelt hij. “Mijn weekend zat vol optredens, ik had nog nooit iets geannuleerd. Ik besefte ook de ernst niet", geeft hij toe. “In zo'n geval is het een nadeel dat we zo goed bevriend zijn", beaamt dokter Brugada. “Ik had door dat hij niet te overtuigen was, dus ik schakelde zijn vrouw Cindy in. We gaven hem twee opties: ofwel ga je naar het ziekenhuis en sta je binnenkort weer op de planken, ofwel lig je binnenkort tussen vier planken. Het werkte.”

Hoe het nu gaat met Willy? In zijn nieuwe single klinkt het alvast “Ik voel me goed vandaag”. Maar toch blijft hij angstig: “Ik ga sindsdien naar een psycholoog. Ik zit met de angst dat mijn hart zal stilvallen en daardoor val ik moeilijk in slaap. Daar praat ik over met haar.” 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul De Ron

    Volgens mijn ervaring is het bij vele hartpatiënten hetzelfde. Bij mij heeft het bijna 2 jaar geduurd, voor ik terug gerust was. In die tijd heb je alles zowat gevoeld en ervaren. In het begin durf je u bijna niet uit de omgeving van het begeven, uit angst dat er iets zou voorvallen, maar met de tijd verdwijnt dit. Ik heb nu zelfs al verschillende reizen gemaakt buiten Europa, zonder dat ik angst heb ervaren. Bij mij is het zowat 10 jaar geleden, dat ik ongeveer hetzelfde heb meegemaakt.

  • Raphael Coryn

    Bij de zangers en bv’s en andere bekenden is het precies altijd erger dan bij andere mensen.