Exclusief voor abonnees

Willy Sommers’ echtgenote Cindy na hartoperatie: “Ik zei tegen hem: wil je nog verder met ons? Dan ga je nú binnen”

Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News
“Het maalt door mijn hoofd: wat als hij er niet meer was geweest?” Nu Willy Sommers (67) door het oog van de naald is gekropen, is echtgenote Cindy (43) vastbesloten om hun mooie momenten samen nóg meer te koesteren. Dat vertelt ze deze week openhartig in Dag Allemaal. 

Willy Sommers en zijn ­Cindy. Hun liefde is ­onverwoestbaar, maar het noodlot heeft niemand in de hand. De zanger heeft in allerijl een hartoperatie ondergaan die zijn leven heeft gered. “Willy was na een controlebezoek aan cardioloog Pedro Brugada ­gewoon terug naar huis gekomen”, vertelt Cindy in Dag Allemaal over de bange dagen die het koppel beleefde. “Hij moest een medicijn nemen om zijn hartkloppingen te verminderen, maar daar kreeg hij hoofdpijn van. Ik moest net de kinderen van school gaan halen, maar het maalde door mijn hoofd: wat als er nu toch iets gebeurt? Ik heb toen professor Brugada gebeld en hij zei direct dat het ernstig was. Hij had tegen Willy gezegd dat hij zich beter meteen liet opereren, maar hij wilde niet luisteren. Hij wilde toch gaan optreden. ‘Daar zal ik dan eens een stokje voor steken’, zei ik toen tegen de professor.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Dupon

  Inderdaad, Raf Peeters, men noemt dit een coronarografie, geen operatie. Maar dat neemt niet weg dat een infarct niet uitgesloten was indien optreden.

 • Rudy Princen

  Rudy Princen Ik heb 2 dagen geleden hetzelfde meegemaakt . Ik maakte me inderdaad vooraf zorgen aangezien dit het eerste echt grote medische probleem was waarmee ik tijdens mijn ganse leven werd geconfronteerd .Nu na de ingreep gezien was het een klein euvel , je wordt er niks van gewaar , het meeste last had ik van het drukverband dat nadien rond mijn pols werd gelegd waar ze met die katheder waren binnengegaan . Gans die ingreep was mooi te volgen op een groot beeldscherm .

 • Nancy De Cloedt

  Willy,je moet je gewoon ontspannen en rustig blijven en genieten van elke dag die komt.Spoedig herstel

 • raf peeters

  Operatie?.Wordt dit niet een beetje overroepen?.Als stent plaatsen een operatie noe-men ,nu ja maar 't is een kleine ingreep en bij mij was het na half uurtje geklaard,vond het persoonlijk een spannende zaak je eigen hart zien kloppen ,hoe ze met de catheter tot in hart gaan en vervolgens je ader open maken.Het blijven liggen op bed nadien met een klem op je lies heeft nog het langste geduurd(2uur) en dat is niet zo prettig.