William Boeva en de deelnemers van ‘Down The Road’.
Volledig scherm
William Boeva en de deelnemers van ‘Down The Road’. © VRT

William Boeva blijft achter zijn uitspraken over ‘Down the road’ staan: “Mooi programma, maar dit is geen inclusie”

BV“Vlaamse media: wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen.” Het is met die woorden dat William Boeva in een open brief uithaalt naar de makers van onder meer ‘Down the road’ en ‘Out of office’. De 32-jarige komiek, die zelf een beperking heeft, is het niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. De openbare omroep betreurt de uithaal: “Wij zijn net heel trots op het hartverwarmende ‘Down the road’.” Maar de comedian blijft achter zijn uitspraken staan. “Inclusie is iemand met een beperking die het weerbericht voorleest.”

384 reacties

 • Lynn Maes

  2 maanden geleden
  Ik weet echt niet wat jou probleem is met down the road, het is best programma die er bestaat op de televisie en niet geacteerd zoals al die anderen programma dat ze maken geeft daar eens je menig over in plaats
 • Ian Vandenbossche

  3 maanden geleden
  Als we de kritiek van Boeva terecht zouden vinden, Dan moeten de Paralympische spelen en andere sportwedstrijden ook afgeschaft moeten worden. Daar worden mensen met beperkingen dan ook te kijk gesteld. Man, man, in wat voor een onverdraagzame maatschappij leven we?
 • Argus Vercauteren

  3 maanden geleden
  Zelfs in de reclamewereld is er geen plaats voor mensen met een beperking of handicap. De hoofdrol in reclamespots is weggelegd voor het traditionele gezin en wat ook opvalt. Verder gaat het ook om slanke vrouwen en mannen.
 • Roger Wouters

  3 maanden geleden
  Niet iedereen is geschikt om het "weerbericht" te lezen....met of zonder beperking. En ik zeg niet dat bvb mensen met Down niet even waardig zijn en moeten met alle respect geaccepteerd worden..
 • Saskia Jongen

  3 maanden geleden
  Waar haalt hij het vandaan dat mensen zonder beperking zich beter zouden voelen , ik voel net het tegenovergestelde als ik naar down the road kijk , de deelnemers zijn zo puur zo eerlijk en rechtuit daar kunnen we iets van leren en dieter doet dat met zoveel liefde die verdient dit echt niet
 1. KIJK. Met de missen tussen de vissen in de Rode Zee: “Héérlijk!”
  Play
  BV

  KIJK. Met de missen tussen de vissen in de Rode Zee: “Héérlijk!”

  “Oh my god, da’s precies Dory uit ‘Finding Nemo’!” Vol verwondering nemen onze Miss België-finalistes je mee op een duik in de Rode Zee, op zoek naar het kleurrijke koraalrif en de honderden wondermooie visjes. Tussen al dat paraderen en de fotoshoots in het Baron Resort Sharm El Sheikh, waar de 32 dames zich deze week voorbereiden op de verkiezing, mag er af en toe eens wat tijd vrijgemaakt worden voor ontspanning ook. “Héérlijk", klinkt het. “Zelfs al is het water nogal frisjes...”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.