Gene Bervoets in 'Arcadia'
Volledig scherm
PREMIUM
Gene Bervoets in 'Arcadia' © VRT

Wij keken naar ‘Arcadia’, de reeks van 1 miljoen per aflevering: “Je mag niet zien dat deze reeks uit Vlaanderen komt”

TVDe gloednieuwe fictiereeks ‘Arcadia’, op zondagavonden te zien op Eén, kan bogen op een budget van één miljoen euro per aflevering. Ongezien, voor een Vlaamse productie dan toch. Maar is het resultaat er ook naar? Wat is er in ‘Arcadia’ te zien? En is het goed? Wij bekeken de eerste aflevering. “Je moet niet op begrip rekenen ‘omdat de reeks bij ons is gemaakt’.”

39 reacties

 • Luk de Clercq

  4 dagen geleden
  Als SF fan is het maar een povere vertoning. Ganse reeks gezien en gelukkig verbetert de verhaallijn alhoewel zeer voorspelbaar en fouten in het scenario. Internationaal weinig kans.Schitterend in beeld gebracht en gedragen door enkele goede acteurs. Vlaams/Nederlands bekt niet echt goed. Cliffhanger op einde aflevering 8 maar de vraag is of er met dit budget wel een vervolg komt… ratio kost/kwaliteit is gewoon niet verdedigbaar. Niet goed genoeg om echt te bekoren.
 • Jimmy Waem

  5 dagen geleden
  Als science fiction fan heeft de eerste aflevering mij nog niet overtuigd, het is niet duidelijk of het in de toekomst afspeelt of in een andere dementie want de technologie is hier en daar niet echt realistisch. Ik kan me bv niet voorstellen dat we in de toekomst terug gaan naar de oude crt green screen monitors en dat we een interface gaan gebruiken van een jeugd serie. Ook het Nederlands/Vlaams stoort het is heel duidelijk dat er in elke scene een Nederlander en een Vlaming moet spelen.
 • willy van den elsacker

  5 dagen geleden
  Er is maar èèn oplossing: stop met die reeks! acteurs lieten mij denken aan èèn of ander amateurgroepje die speelde in de versleten parochiezaaltjes in de jaren 60! en de productie;RAMPZALIG!
 • jan geens

  5 dagen geleden
  ... misschien is het wel de toekomst maar ik hoop het dan niet meer mee te moeten maken . Ik heb het afgezet en ben in mijn bed gekropen. Ik geloof niet dat ik het nog op zal zetten .
 • Denise Brion

  6 dagen geleden
  De eerste aflevering heb ik uitgezeten, boeiend vond ik ze echter niet. Ik geef de tweede nog een kans, wie weet ...
 1. VRT lost eerste beelden van ‘Arcadia’, de reeks van 1 miljoen euro per aflevering
  Play
  TV

  VRT lost eerste beelden van ‘Arcadia’, de reeks van 1 miljoen euro per aflevering

  ‘Arcadia’ verschijnt pas vanaf 19 maart op de buis, maar enkele gelukkigen kunnen de eerste afleveringen van de reeks vanavond al in primeur bekijken op het Filmfestival Oostende. De gloednieuwe Eén-reeks is met een totaal van één miljoen euro per aflevering een van de duurste reeksen ooit gemaakt in Vlaanderen en speelt zich af in een fictieve nabije toekomst. Bekijk hierboven alvast de eerste beelden.
 2. VRT gaat samenwerken met Nederlandse publieke omroep: “Willen nog méér publieke omroep zijn voor al onze kijkers en luisteraars”
  Showbizz

  VRT gaat samenwer­ken met Nederland­se publieke omroep: “Willen nog méér publieke omroep zijn voor al onze kijkers en luiste­raars”

  NPO, de Nederlandse publieke omroep, en VRT gaan intensief samenwerken. In de toekomst zullen beide instanties onder meer programma’s en innovaties met elkaar delen. Doel is om zo de impact van de openbare omroep te vergroten. “Maatschappelijk, cultureel en economisch is dit voor beide landen een ontzettend belangrijke stap”, aldus NPO-voorzitter Frederieke Leeflang.
 1. Meer dan 70 avant-premières en een recordaantal Vlaamse series: Filmfestival Oostende 2023 wordt groter dan ooit
  PREMIUM
  Oostende

  Meer dan 70 avant-premières en een recordaan­tal Vlaamse series: Filmfesti­val Oostende 2023 wordt groter dan ooit

  Het programma van Filmfestival Oostende - van 27 januari tot en met 4 februari 2023 - is compleet. Nooit eerder stond er zoveel talent van eigen bodem geprogrammeerd. Met meer dan 70 avant-premières op een totaal van 108 films en een recordaantal Vlaamse series heeft FFO een zorgvuldig programma samengesteld voor zijn vijftiende en eerste volwaardige wintereditie. “Het filmfestival is tot het gaatje gevuld met kwaliteit. De mensen zullen met keuzestress zitten”, vertelt artistiek directeur Peter Craeymeersch.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.