Exclusief voor abonnees

Wij keken al naar ophefmakende docu Michael Jackson: Sjakie en de Chocoladefabriek, de horror-versie

Onze reporter bekeek 'Leaving Neverland', over seksueel misbruik door Michael Jackson

Jimmy Safechuck is 8 als hij 'Jacko' leert kennen tijdens een Pepsi-commercial. De mini-fan wordt zijn lief.
RV Jimmy Safechuck is 8 als hij 'Jacko' leert kennen tijdens een Pepsi-commercial. De mini-fan wordt zijn lief.
Canvas zendt volgende week vrijdag de veelbesproken film'Leaving Neverland' uit. Daarin getuigen James Safechuck en Wade Robson over hoe Michael Jackson hen als kind jarenlang seksueel misbruikte. Onze reporter STEVEN SWINNEN keek al naar de documentaire en zag vier uur lang geen enkel bewijs. Toch is er wat hem betreft geen twijfel meer: de King of Pop was een gehaaide kinderverkrachter. 'Smooth Criminal' zal nooit meer hetzelfde klinken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ik moet een jaar of zeven zijn geweest, toen Michael Jackson mij heeft verleid. Met zijn foto, gelukkig, op een cassettedoosje in de platenwinkel. Stoere blik, leren jekker, ijzeren kettingen en de letters 'BAD'. Wat anders dan de bandjes van Micha Marah en de 'Fabeltjeskrant' die tot dan toe in My First Sony speelden. De plaat viel in goede aarde en dat is zacht uitgedrukt. Niet dat ik later ooit één keer in nuchtere toestand zou moonwalken of meehuilde toen Jackson last minute zijn optreden in Oostende afzegde. Maar in de uren na zijn dood op 25 juni 2009 nam ik toch meteen mijn creditcard om de concertfilm 'Live in Bucharest' te kopen. Een weergaloos optreden uit de Dangerous-tour in '92, waarbij Jackson 70.000 uitzinnige Roemenen toonde waarom hij het strafste popfenomeen aller tijden is. Twee uur lang dansen en zingen in een moordend tempo, een olympische prestatie. Verbazingwekkend.

Familie doodgewoon

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Katherine Baker

  Vroeger (men had toen nog geen DNA analyse) was er een vrouw die beweerde dat haar baby Michael's was. Geen idee of Michael toen betaald heeft. Maar het is een feit dat 'gedupeerden' altijd jaren NA de (zogezegde) feiten komen afdraven .... dat snap ik niet. Moest Michael mij indertijd nog maar betast hebben, dan had ik zeker mijn mond hierover niet gehouden hoeveel zwijggeld ik ook kreeg ...

 • Patrick Martens

  MJ was toch juist een crimiclown bij zijn ondervraging. De beelden waren op HLN te zien. En dan dat vals lachje.

 • Christine Meersseman

  Volgens mij heeft hij zwijggeld betaald uit schrik dat er leugens zouden verspreid worden over hem.Want de pers blast alles op.MJ was in mijn ogen geen pedofiel maar een kind die graag met andere kinderen vertoefde.Ik kan Eddy Vervaet zijn redenering volgen.

 • Eddy Vervaet

  Kijk,wij waren er niet bij,dus zullen we het nooit echt weten.Mijn mening is dat Michael enorm graag omging met kinderen en dat ze soms in zijn bed sliepen.Dat zei hij zelf trouwens.Maar beweren dat hij daarom een pedofiel was???En wat R.Kelly betreft:daar is zelfs een video van waarop te zien is dat hij een 14 jarig meisje misbruikt.Dat is pas een pedofiel en daar wordt zo geen drama over gemaakt.Ik zal mij MJ om zijn muziek blijven herinneren.Al de rest is gebaseerd op verhalen in de pers...

 • Bart Mans

  Het heeft ook 15 jaar geduurd voordat R.kelly door de mand gaat vallen.. dus waarom MJ niet?