Pieterjan De Smedt in Terzake
Volledig scherm
PREMIUM
Pieterjan De Smedt in Terzake © VRT

Wetstraat-reporter Pieterjan De Smedt is deze zomer 'Terzake'-anker: "Zonder gel mag ik niet op het scherm”

TVDe VRT-nieuwsdienst heeft er een nieuw anker bij. Politiek reporter Pieterjan De Smedt (35) transfereert deze zomer van de stoep van de Wetstraat naar de desk van ‘Terzake’. “In een studio moet ik me meer gedragen”, vertelt de politieke pitbull, die dan misschien een beetje van zijn streken verliest, maar niet zijn wilde haren. “Toen ik net begon, zei Kathleen Cools ‘dat ik misschien toch eens naar de kapper moest’.”

12 reacties

 • PETER PERMENTIER

  4 maanden geleden
  Eindelijk een journalist die weet hoe het moet, en beseft dat men mensen moet laten uitspreken en niet na het derde woord al onderbreekt omdat zogezegd de zend tijd dringt, PieterJan is steeds op tijd klaar opdat hij steeds met de juiste tegen vragen komt, wanneer hij op Terzake van dienst is maakt mij gelukkig de juiste techniek en aanpak, de zevende dag waar ik al zeker 2 jaar niet meer na kijk kan hier iets van opsteken.een techniek die op de F2&F3 zenders zeker al 5jaar wordt toegepast..
 • dirk verstraeten

  4 maanden geleden
  Topper
 • Annie vergauts

  5 maanden geleden
  Pieterjan, je bent een reporter, ook in Terzake,, een persoon, met gevoel, luisterend hoor, en Ja, een echte politiek persoon, die vragen en duidelijke antwoorden krijgt. VRT moet ééns kijken, wie ze moeten vervangen, want Mevr. Beck, denkt dat , boven alles staat, en mensen verhoord, en denkt dat zij Schooljuf is.
 • Jean Schepens

  5 maanden geleden
  een gedreven reporter en dat - letterlijk - in "weer & wind" ; doe zo voort ! NONKELJEAN
 • Johan hendrickx

  5 maanden geleden
  Ben heel benieuwd of er wel een objectieve 'Terzake' kan bij de Vrt en hopelijk heeft De Smedt niet eerst een snel cursus 'links-gedachtengoed' moeten doorlopen bij Cools..