Weezer brengt plots coveralbum uit: “Dit keer zijn wij het die coveren”

Weezer
EPA Weezer
De Amerikaanse band Weezer heeft onverwachts een coveralbum uitgebracht. Ze kwamen op het idee nadat hun cover ‘Africa’ van Toto een onverwacht succes was.

“Verrassing. The Teal Album is er. Wij zijn het die de hits van iedereen coveren”, aldus de band op Twitter. Op The Teal Album giet Weezer onder meer nummers als Africa van Toto, Billie Jean van Michael Jackson, Take On Me van a-ha en TLC’s No Scrubs in een nieuw jasje.

De band, onder andere bekend van de hit Buddy Holly uit 1995, kwam op het idee om een coveralbum te maken na het succes van hun vertolking van Toto’s Africa. Het album met daarop tien liedjes is al te beluisteren op Spotify. In maart komt Weezers Black Album uit.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • René Mattyns

    Covers met eigen versie, tot daar, en een echte er tussen, variatie met eigen werk.Misschien een goede zaak en ondertussen aan nieuw werk bezig zijn.Komt wel goed, en centen zullen ook wel nodig zijn.Iets vlug ineenflansen kan ook natuurlijk

  • Peter Buyck

    Er zijn zoveel artiesten en muzikanten die covers brengen met of zonder albumrelease. Wat is hier nu vernieuwend aan?

  • Anne Onsia

    Beetje jammer dat ze van niks een weezer-versie gemaakt hebben, maar gewoon hetzelfde liedje met min of meer zelfde arrangementen en zelfde vibe gemaakt hebben. Een gemiste kans en gewoon artistieke luiheid.