Weerman David Dehenauw over het veranderende klimaat: "We gaan naar langere droogtes en intensere neerslag"

VTM
De afgelopen maand is er haast geen druppel regen gevallen in ons land. Terwijl begin juni nog tal van straten blank stonden na hevige onweders. Toeval of laat de opwarming van de aarde zich nu echt gevoelen? "We evolueren naar lange droge periodes afgewisseld met intense neerslag", zegt KMI-hoofdvoorspeller David Dehenauw (47).

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
60 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • emiel wouters

  Hallo ik doe mee, en wie betaald de volgende regenbui? dan kunnen we weer goed drinken op de droogte die komt.

 • roger geens

  Als het volgende week gaat stormen en regenen zodat horen en zien vergaan ,dan ligt het aan de opwarming van de aarde ,als het volgende winter vriest dat het kraakt en sneeuwt zodat rijden niet meer mogelijk is dan ligt het aan de opwarming van de aarde ,alhoewel er in ons land niet veel sneeuw moet vallen om het verkeer lam te leggen, ,zelfs wanneer men staakt ligt dat aan de opwarming van de aarde .

 • Ferdinand Engelbeen

  Lucie Vervaeke, spreek voor jezelf. Door mijn job had ik te maken met modellen voor chemische processen. Als in die modellen één factor verkeerd was ingeschat, dan liep het proces uit de hand. In klimaatmodellen zitten tientallen schattingen en 95% van de modellen loopt daardoor vandaag al mis. Laat jij soms ook je huis bouwen door een architect waarvan 95% van zijn ontwerpen na verloop van tijd instort?

 • Joris Moeyaert

  We hebben nu eens een mooie zomer en het is weer niet goed. Het moest eens een ganse zomer regenen. Wat gaan de commentaren van de weermannen/weervrouwen dan zijn. Geniet ervan.

 • Danny Damiaens

  Wat men wel ziet is dat de groep van de ontkenners kleiner en kleiner wordt!