Weer Amerikaanse presentator geschorst om grensoverschrijdend gedrag

Charlie Rose
REUTERS Charlie Rose
Opnieuw is een grote naam in de Amerikaanse televisie-industrie in opspraak geraakt vanwege seksuele intimidatie. Presentator Charlie Rose is door zender CBS op non-actief gesteld. Hij wordt door acht vrouwen beschuldigd van ongewenste intimiteiten, die hun verhaal aan de Washington Post vertelden. Naast CBS, hebben ook PBS en Bloomberg de presentator geschorst.

Rose zou onder meer obscene telefoontjes hebben gepleegd, naakt hebben rondgelopen in het bijzijn van de vrouwen en naar de borsten, billen en het geslachtsdeel van de vrouwen hebben gegrepen. De vrouwen werkten voor Rose of wilden bij hem werken, toen hij de show Charlie Rose presenteerde. De vergrijpen hadden plaats tussen eind jaren '90 en 2011.

Collega's op de hoogte

Eén van de vrouwen was een assistente van Rose en vertelde dat ze naar een producente van het programma van Rose stapte met een klacht over zijn obscene telefoontjes. Die producente, Yvette Vega, zou geantwoord hebben dat "Charlie nu eenmaal zo is". Vega biedt nu haar excuses aan: ze zegt dat ze vrouwen die bij haar langskwamen met verhalen over machtsmisbruik had moeten helpen.

Meerdere voormalige medewerkers die zelf niet zijn lastiggevallen door de presentator, hebben in gesprekken met de Washington Post laten weten dat ze op de hoogte waren van het gedrag van Rose ten aanzien van vrouwelijke medewerkers.

Beroemde gasten

De Charlie Rose show staat bekend om het sobere decor – een zwarte achtergrond en een ronde houten tafel – en de vele beroemde gasten zoals Barack Obama, Oprah Winfrey en Warren Buffett die aanschuiven voor een interview met Rose. Hij kreeg in 2014 zowel de prestigieuze Emmy als de Peabody Award voor zijn interview met de Syrische president Bashar al-Assad een jaar eerder.

In een verklaring verontschuldigt de 75-jarige Rose zich voor zijn "onbehoorlijk gedrag", maar liet tevens weten dat hij niet gelooft dat alle beschuldigingen aan zijn adres kloppen.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ronald De Clercq

    Waarom mag men hier de dader met naam en toenaam vermelden en in andere gevallen enkel nietszeggende initialen en onherkenbare foto's.

  • Stan Vankoo

    En wat met de vrouwen die heel dikwijls aanleiding geven???

  • robin verfaille

    Eindelijk,gedaan met al die achterbakse rotzooi. Erger nog, veel mannen denken dat het een VERWORVEN RECHT is.