De rechtszaak tussen de Emir van Dubai en prinses Haya is momenteel aan de gang in Londen.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtszaak tussen de Emir van Dubai en prinses Haya is momenteel aan de gang in Londen. © AP

“We nemen je kinderen af, je leven is voorbij”: strijd tussen emir van Dubai en prinses Haya draait uit op ‘grootste scheiding ooit’

RoyaltyVolgens The Times is het de “grootste scheidingszaak ooit voor het Britse gerecht.” De juridische oorlog tussen sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem (72), de emir van Dubai, en zijn ex-vrouw prinses Haya (47) draait op volle toeren in de rechtbank in Londen. De prinses eist de voogdij om hun twee kinderen én een ​​deel van de 15,5 miljard euro die op hun rekening stond. Het doet het bloed koken van de emir, die vooral buiten de rechtbank aan touwtjes trekt om zijn ex-vrouw hard te kunnen raken.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Geheime filmpjes schetsen duister beeld over situatie van prinses Latifa van Dubai: “Iedere dag vrees ik voor mijn veiligheid en mijn leven”
  Royalty

  Geheime filmpjes schetsen duister beeld over situatie van prinses Latifa van Dubai: “Iedere dag vrees ik voor mijn veiligheid en mijn leven”

  Waar is prinses Latifa van Dubai (35)? Na een mislukte ontsnappingspoging om uit de klauwen van haar vader te blijven, ontbreekt elk spoor van de jonge vrouw. Haar enige contact met de buitenwereld waren onthutsende video’s die ze in 2019 stiekem maakte vanuit een villa in Dubai. Maar nog datzelfde jaar verloren haar vrienden het laatste contact toen de filmpjes plots stopten. In de hoop om meer wereldwijde aandacht te vragen voor de ongelukkige prinses, delen ze de beelden nu met BBC. “Elke dag wordt de situatie wanhopiger.”