Cancel culture kan iedereen treffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Cancel culture kan iedereen treffen. © HLN

“We gaan een doodsaai, maar correct tijdperk tegemoet”: hoe ‘cancel culture’ het doodsvonnis van een carrière is geworden

Showbizz“You’re cancelled”, dat zijn woorden die door iedere artiest, politicus en bedrijfsleider boven alles worden gevreesd. Terecht, want wie een iets verkeerds zegt of doet, mag in één keer zijn boeltje pakken om nooit meer terug te keren. Toch als het van de kwade menigte op sociale media afhangt. “Maar waar trekken we de lijn tussen een nobele strijd en een ordinair vertoon van fakkels en hooivorken?” 

7 reacties

 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Het is allemaal begonnen met #metoo.. Heel nobel maar de slinger is helemaal doorgeslagen.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  @stefan crama : idem hier. Jammer dat die goede tijden voorbij zijn maar we mogen blij zijn dat we ze meegemaakt hebben. Het voordeel is dat je op oudere leeftijd je schouders kan ophalen voor veel van dat woke- en cancelgedoe - en zelfs regelmatig eens leuk kan provoceren - en de jongeren duidelijk maken dat ze bezig zijn hun eigen leven moeilijk te maken. En dat dit laatste waar is zie je heel goed, zodra er maar één dingetje misgaat hebben ze al psychische problemen. Ze doen maar, alles OK.
 • Mi Janssens

  1 maand geleden
  Omdat ook veel mensen zich steeds aangevallen voelen mag niets meer, we draaien de klok 25 jaar terug al denken we vooruit te gaan.
 • Tobias Renders

  1 maand geleden
  Waar is de tijd dat we nog normaal konden doen! Ze zouden beter het tegenovergestelde doen. Want 90 procent van de bevolking denkt anders.
 • Rania Desaegher

  1 maand geleden
  De media doet volop mee aan die cancle en wokecultuur. Kijk eens in eigen boezem.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Tomorrowland kan niks terugbetalen van 1,8 miljoen euro Vlaamse steun
  164

  Tomorrow­land kan niks terugbeta­len van 1,8 miljoen euro Vlaamse steun

  De 1,8 miljoen euro aan Vlaamse steun die Tomorrowland kreeg om dit jaar alsnog een festival te organiseren, is al volledig besteed aan voorschotten aan leveranciers. Dat zegt de festivalorganisatie. Een terugbetaling zit er volgens Tomorrowland niet in. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) verklaarde vanochtend nog dat het festival enkel de kosten zou moeten terugbetalen die het nog zou kunnen recupereren.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.