Wat is er gebeurd met het gezicht van Charlene van Monaco?

Charlene van Monaco
FilmMagic Charlene van Monaco
Eind vorige maand verscheen prinses Charlene van Monaco (41) na enkele weken nog eens in het openbaar. Het lijkt er op dat vrouw van Prins Albert, staatshoofd van Monaco, zich uitgebreid heeft laten behandelen in een plastische chirurgiekliniek.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lewis Hamilton won eind mei de grote prijs van Monaco voor Sebastian Vettel, maar het was vooral Charlene van Monaco die daar de aandacht opeiste. De voormalige zwemster verscheen voor het eerst in weken nog eens in het openbaar en kreeg al meteen af te rekenen met een paar vragende blikken.

Voor het grootste gedeelte van de tijd hield de blondine haar zonnebril op, maar wanneer ze die afnam werd duidelijk dat ze flink aan haar gezicht had laten werken. Botox, biochemische middelen of het zwaardere knip- en plakwerk, de royal had in ieder geval een redelijk uitdrukkingsloos aangezicht.

Prinses Charlene heeft een uitgebreide geschiedenis als het plastische chirurgie aankomt. Hoewel de gewezen Olympische zwemster Prins Albert al kent sinds 2000, waren er zes jaar later slechts de eerste tekenen van chirurgie te bespeuren. Op het Rode Kruis bal verscheen de Zuid-Afrikaanse rugslagzwemster toen als een nieuw persoon. Na een behandeling met laser, fillers en botox was er plots geen rimpeltje meer te zien. 

Charlene Wittstock als Olympisch zwemster voor Zuid-Afrika voor ze Prins Albert kende.
rv Charlene Wittstock als Olympisch zwemster voor Zuid-Afrika voor ze Prins Albert kende.

Grace Kelly

Ze verscheen ook met een extra cupmaat. “Het was nogal een uitdaging om mezelf aan te passen aan de bijzondere omgeving waarin mijn man verkeerde,” zei ze later in Paris Match over het begin van hun relatie. “Ik miste mijn familie en vrienden net zoals ik het eenvoudige leven miste wat ik gewend was.”

Charlene Lynette Wittstock, zoals de Zuid-Afrikaanse echt heet, gaf ook toe dat ze het moeilijk had als nieuwkomer aan het hof in Monaco. De voetsporen van Grace Kelly waren moeilijk om in te vullen. “Toen ik in het paleis kwam, gaf niemand me het handboek hoe je een prinses wordt,” zei ze. “De muren hadden al twintig jaar geen prinselijk stel meer gezien. Maar mijn man is altijd mijn steun en toeverlaat geweest.”
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rania Desaegher

  Hoe triestig, zelfs jonge vrouwen laten tegenwoordig allerlei delen ven hun lichaam verbouwen. Het effect duurt maar eventjes en zo wordt het een straatje zonder eind. Om er goed uit te zien is vooral gezond leven belangrijk en dagelijkse verzorging. Enkel die plastisch chirurgen worden beter van die ingrepen en vooral rijker.

 • Kurt Hendrickx

  Oordeel of veroordeel haar niet te snel maar veroordeel haar wederhelft.Zij is al lang haar ware identiteit verloren en kijk de leegte in haar ogen.Was ze maar eenvoudig gebleven ,weg van dit monacocircus,maar als je jong bent zit je nog vol idealen en maak je soms fouten.Ze is op de verkeerde man verliefd geworden.

 • Charlotte De greef

  Trek het je niet aan, meid. Je ziet er prachtig uit.

 • Sibbine Van Lerberghe

  Bern Buren...ik deel uw mening. Waarom al die operaties en giftige behandelingen? Er zijn ook uitzonderingen zoals bij ziektes en de daardoor opgelopen verminking. Voor de rest moet men leren om zijn ouderdom te accepteren!

 • Thomas Romanus

  Een vogel in een gouden kooitje...al lang spijt dat ze voor dien paljas gekozen heeft.