Warmste Week: Greg Van Avermaet en co. trappen muziekconcert (letterlijk) op gang

Greg Van Avermaet en Oliver Naesen
Jan De Meuleneir- Photo News Greg Van Avermaet en Oliver Naesen

Op gang trappen mag u letterlijk nemen. De Brusselse rockband Jacle Bow organiseert met ‘Koers for Life’ een uniek concert met onder anderen Gabriel Rios, André Brasseur en Lady Linn. De broodnodige elektriciteit komt niet uit een generator, maar uit de kuiten van wielertoppers Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Jürgen Roelandts en Sep Vanmarcke.

Het idee voor 'Koers for Life' ontstond ’s nachts op het trouwfeest van wielrenner Jürgen Roelandts. Karel Van Mileghem (de gitarist van Jacle Bow) en Jürgen koersten samen in de jeugdreeksen en bleven sindsdien goede makkers. Jürgen werd uiteindelijk profrenner, Karel werd muzikant.

Samen hebben de twee een uitgebreid netwerk en dat leidde tot een imposant gezelschap van zangers en coureurs. Voor de muziek zorgen Gabriel Rios, Coely, André Brasseur, Lady Linn, Yevgueni, Mario Goossens, Sean D’Hondt, David Poltrock en uiteraard Jacle Bow zelf.

Volledig ecologisch

Wat het geheel zo bijzonder maakt is dat de elektriciteit voor het concert bij elkaar getrapt wordt door het kruim van de Belgische wielerwereld. Onder anderen Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Jürgen Roelandts, Sep Vanmarcke, Jens Debusschere, Jolien D'Hoore en Thomas De Gendt zorgen ervoor dat het geheel volledig ecologisch gebeurt.

Voor een stevige pint en heldere muzikale noot moet je op 22 december afzakken naar de Brielpoort in Deinze, waar vanaf 22u30 de boel (letterlijk) in gang wordt getrapt. De opbrengst gaat integraal naar Kom Op Tegen Kanker.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.