Exclusief voor abonnees

Walter Grootaers: “Om echt gelukkig te zijn, moet je dieptepunten hebben gekend”

Walter Grootaers
VTM Walter Grootaers
Al eeuwen zoeken mensen naar een antwoord op de vraag: ‘Wat is geluk?’ En we zijn het er ondertussen allemaal over eens: daar is niet zomaar eenvoudig een antwoord op te geven. Er is geen eenduidige definitie van geluk. Laat staan van ‘het opperste geluk’. Bestaat dat trouwens wel: dé ultieme vorm van gelukkig zijn? Primo gaat deze zomer elke week op bezoek bij een bekende Vlaming die ons vertelt wat voor haar of hem hét opperste geluk is. Want dat is het toch wat we allemaal willen, niet? Simpelweg gelukkig zijn …

We zochten Walter Grootaers (64) op, zanger van De Kreuners en schepen in Lier om eens te polsen wat voor hem het opperste geluk is. “Goh, bestaat dat? Het opperste geluk? Om echt gelukkig te zijn, moet je alleszins dieptepunten hebben gekend”, zegt Walter als we hem in zijn kantoor ontmoeten. “Anders leef je in oppervlakkigheid: een vaste relatie, een vaste job, zekerheid, op dit uur eten we, op dat uur gaan we slapen ... Sommige mensen hebben dat nodig maar ik vraag me af of je op die manier ooit het opperste geluk zult ervaren. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het oké dat mensen zo leven hoor, maar er moet toch íéts meer zijn?”

Iedereen wil gelukkig zijn, maar is het nodig om dat opperste geluk na te streven?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bruno Vermeire

  Met deze uitspraak ben ik het volkomen eens met Walter en we zijn even oud.

 • Luc Snykers

  Dan moet het nu wel super plezant zijn !!!

 • Raphael Coryn

  Gelukkig zijn met wat je hebt. Mensen streven altijd naar meer en meer, en dat maakt hun ongelukkig. Altijd de beste en de mooiste zijn. Leef uw leven en dan ben je gelukkig.

 • karl van dyck

  Logisch Walter. Toen je jong was een rebel waar de jeugd naar opkeek en die tegen de gevestigde waarden van de politiek was,wat mensen siert en speciaal maakt. Nu al jaren zelf een van die gevestigde waarde in de politiek meer bepaald OPEN-VLD. Denk dat verdere commentaar niet nodig is.