Exclusief voor abonnees

Walter Baele is voor het eerst opa geworden: “Ik wil mijn kleinkind zien opgroeien. Daarom verhuis ik binnenkort”

Dieter Bacquaert
Nu de afscheidstournee van ‘Samson & Gert’ in de steigers staat, is de toekomst van zijn personage Van Leemhuyzen onzeker. Maar Walter Baele (55) geniet al volop van zijn nieuwste rol: die van opa. Bijna vier maanden geleden schonk zijn dochter Lisa (27) hem zijn eerste kleinkind, Mila. Vaderdag is dit jaar dan ook heel bijzonder. De acteur vertelt er deze week alles over in Story.

Bij Walter Baele thuis wonen momenteel drie generaties onder één dak. Walters dochter Lisa is samen met haar man en hun dochtertje Mila immers tijdelijk weer ingetrokken in het ouderlijke huis. De reden: verbouwingen aan hun oude boerderij. Walter en zijn vrouw hebben het jonge gezin met open armen ontvangen, niet in het minst vanwege kleine Mila. “Opa zijn is fantastisch”, steekt hij enthousiast van wal. “Ik hoor soms mensen zeggen dat je je oud voelt zodra je grootvader wordt, maar dat heb ik helemaal niet. Mijn vrouw en ik willen juist graag nauw betrokken worden bij het leven van ons kleinkind. Lisa verhuist binnenkort met haar gezin naar een gerenoveerde boerderij in Berlaar, en speciaal voor hen hebben mijn vrouw en ik twee straten verder een bouwgrond gekocht. De bedoeling is om binnen twee jaar Overijse achter ons te laten en daar te gaan wonen. Ik heb geen zin om Mila slechts vanop afstand te volgen. Ik kijk er al naar uit om haar op te halen van school. Ze is nu nog geen vier maanden, maar ik heb echt al contact met haar, geweldig!”

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dylan Gheyle

  Dikke proficiat , Walter was altijd mij lievelings personage in Samson en Gert en in tegen de Sterren op

 • Marius Merchiers

  55? Zou je echt niet zeggen. Ik schat hem 10 jaar jonger

 • Andre Mortier

  Kwam W. Baele soms wel eens tegen in het Zonienwoud tijdens mijn loopsessies, ten tijde dat hij nog in Hoeilaart woonde. Fijne man om babbeltje mee te slaan over koetjes en kalfjes ongecompliceerd, zonder kapsones en eenvoudig.

 • rik van dijck

  Dikke proficiat !!!

 • DIRK VAN DESSEL

  Veel succes met uw "bompaschap" , zeer begnadigd acteur. Ik heb enorm geschaterd met het "buurman" typetje dat gij in "de Familie Backeljau" op ons losliet, de incarnatie van een cartoon, ronduit meesterlijk vertolkt.