Vincent Byloo: “Byloo is een actuaprogramma, waarin ik de muziek commentaar laat geven op de actualiteit. Bij sommigen durft zo’n satirische opmerking weleens in het verkeerde keelgat te schieten.”
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Byloo: “Byloo is een actuaprogramma, waarin ik de muziek commentaar laat geven op de actualiteit. Bij sommigen durft zo’n satirische opmerking weleens in het verkeerde keelgat te schieten.” © Bob Van Mol

Waarom Radio 1-presentator Vincent Byloo elke ochtend de grenzen van de humor opzoekt

Radiopresentator Vincent Byloo zoekt elke ochtend op Radio 1 de grenzen van de humor op. Vorige week vroeg hij de luisteraars van ‘Byloo’ om het verschil tussen een mekkerende geit en een zingende Yoko Ono te raden, een paar dagen later bewerkte hij de begintune van ‘Thuis’ voor de coronabelgen die in quarantaine zitten. Hilarisch volgens sommigen, flauw en denigrerend volgens anderen. “De ironie is dat ironie vaak niet meer als dusdanig wordt herkend.”

3 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 jaar geleden
  Moet kunnen.
 • Anthony Steens

  1 jaar geleden
  Ik kan die vent niet verdragen. Ik heb er niets op tegen dat zo'n humor op de radio komt, maar waarom op een zender als Radio 1? Dit is niveau van Q music of Radio 2...
 • Mario Tersago

  1 jaar geleden
  Humor, meer specifiek ironie en satire, zijn vormen die een zekere intelligentie vereisten. Intelligentie en verbeelding om net die zaken in een ander daglicht of context te bespotten. Enkel en alleen om mee te spotten, nooit om te beschimpen. Het is en zal de ziekte zijn van dit decennium.. waar onbegrip niet de basis vormt van gegronde, gemotiveerde argumenten maar van vooringenomenheid en gebrek aan intelligentie.