Exclusief voor abonnees

Waarom Radio 1-presentator Vincent Byloo elke ochtend de grenzen van de humor opzoekt

Vincent Byloo: “Byloo is een actuaprogramma, waarin ik de muziek commentaar laat geven op de actualiteit. Bij sommigen durft zo’n satirische opmerking weleens in het verkeerde keelgat te schieten.”
Bob Van Mol Vincent Byloo: “Byloo is een actuaprogramma, waarin ik de muziek commentaar laat geven op de actualiteit. Bij sommigen durft zo’n satirische opmerking weleens in het verkeerde keelgat te schieten.”
Radiopresentator Vincent Byloo zoekt elke ochtend op Radio 1 de grenzen van de humor op. Vorige week vroeg hij de luisteraars van ‘Byloo’ om het verschil tussen een mekkerende geit en een zingende Yoko Ono te raden, een paar dagen later bewerkte hij de begintune van ‘Thuis’ voor de coronabelgen die in quarantaine zitten. Hilarisch volgens sommigen, flauw en denigrerend volgens anderen. “De ironie is dat ironie vaak niet meer als dusdanig wordt herkend.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Moet kunnen.

 • Tony Steens

  Ik kan die vent niet verdragen. Ik heb er niets op tegen dat zo'n humor op de radio komt, maar waarom op een zender als Radio 1? Dit is niveau van Q music of Radio 2...

 • Mario Tersago

  Humor, meer specifiek ironie en satire, zijn vormen die een zekere intelligentie vereisten. Intelligentie en verbeelding om net die zaken in een ander daglicht of context te bespotten. Enkel en alleen om mee te spotten, nooit om te beschimpen. Het is en zal de ziekte zijn van dit decennium.. waar onbegrip niet de basis vormt van gegronde, gemotiveerde argumenten maar van vooringenomenheid en gebrek aan intelligentie.