Kersvers Miss Germany Anja Kallenbach (33)
Volledig scherm
PREMIUM
Kersvers Miss Germany Anja Kallenbach (33) © Nicole Herbst

Waarom Miss België wel moeders moet toelaten, volgens de nieuwe Miss Duitsland: “Je land niet mogen vertegenwoordigen ómdat je kinderen hebt, hoe fout is dat?”

De ‘Miss Germany’-verkiezing is vorig jaar gründlich hervormd. Geen badpakkendefilé meer. Deelnemen kan tot 39 jaar. Kinderen hebben, zwanger zijn of getrouwd: het levert geen diskwalificatie meer op, zoals bij Miss België. Persoonlijkheid, dát moet Miss Duitsland hebben, niet het perfecte lijf. Afgelopen zaterdag kreeg de nieuwe Miss Duitsland voor het eerst in 94 jaar zelfs geen kroontje meer op het hoofd, want ‘alle finalisten zijn winnaars’. Toont Duitsland de weg? “Ja”, zegt Anja Kallenbach (33), moeder van twee en Duitslands mooiste, “maar ik geef toe: mijn jongste dochter verheugde zich zó op dat kroontje, dat ik op weg naar huis snel eentje van plastic ben gaan kopen.”

13 reacties

 • Marc Rooms

  1 maand geleden
  "Miss" verkiezing. Duidelijk toch ?
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Transgenders ook, die hebben ook alle recht om zich vrouw te noemen en mee te doen voor Miss België of elke andere Miss-verkiezingen.
 • Argus Vercauteren

  1 maand geleden
  Niet alle verkozen misses zijn schoonheden. Trouwens, schoonheid is een kwestie van persoonlijke smaak, in combinatie met culturele normen.
 • zina riffia

  1 maand geleden
  Een miss is nog jong z'n dynamiek. Deze mevrouw is echt al iemand die dat jeugdige frisse verschijning niet meer heeft. Niet beledigend bedoeld maar gewoon een miss is jong. Punt.
 • Lucien Van Steenwinkel

  1 maand geleden
  wie interesseert zich dan nog voor de missverkiezing ? Wat een schijnheiligheid.
 1. “Prins Harry keert pas later deze week terug naar de Verenigde Staten”
  Royalty

  “Prins Harry keert pas later deze week terug naar de Verenigde Staten”

  Tegen alle verwachtingen in is prins Harry (36) na de uitvaart van prins Philip mogelijk tóch in het Verenigd Koninkrijk gebleven. Hij zou vandaag eigenlijk met rasse schreden terugkeren naar Meghan (39) in de VS, maar volgens Britse media heeft hij zijn ticket verlengd. Dit allemaal omdat hij de verjaardag van zijn grootmoeder, koningin Elizabeth, mee wil maken. Elizabeth viert woensdag haar 95ste verjaardag.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Candice en Marijn zien voor de eerste keer hun trouwfo­to's
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn zien voor de eerste keer hun trouwfo­to's