Liliane Saint-Pierre op de openingsavond van de Antwerp Pride in OLT Rivierenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Liliane Saint-Pierre op de openingsavond van de Antwerp Pride in OLT Rivierenhof. © Tessa Kraan

Waarom ‘harde tante’ Liliane Saint-Pierre zo scoort bij de lgbtq+-gemeenschap

Liliane Saint-Pierre miste haar start niet op het Pride-openingsfeest in Antwerpen. En in de jaren 90 nam ze bij Tien om te zien als eerste een dragqueen mee het podium op. “Zeker bij onrechtvaardigheid maak ik me boos.”

 1. “Hoe durven ze mij zo respectloos behandelen?” Liliane Saint-Pierre niet te spreken over optreden Antwerp Pride
  PREMIUM
  BV

  “Hoe durven ze mij zo respect­loos behandelen?” Liliane Saint-Pier­re niet te spreken over optreden Antwerp Pride

  Liliane Saint-Pierre (73) kreeg woensdagavond de eer om de jubileumeditie van Antwerp Pride te openen, maar dat is haar zuur opgebroken. De zangeres had een aanvaring met de organisatie toen ze over de voorziene tijd van haar optreden ging. Liliane doet nu haar kant van het verhaal: “Ik sta al zestig jaar op de planken, dus dit pik ik niet. Ik heb twee keer fuck you geroepen.”
 2. Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleurig in, we komen van héél ver”
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleu­rig in, we komen van héél ver”

  Met Gregory Frateur, Miss Angel, Charles en - een klein akkefietje met - Liliane Saint-Pierre kende Antwerp Pride 2022 letterlijk en figuurlijk een hete en stomende start. De aftrap van vijf dagen liefde over de hele stad werd woensdagavond gegeven in OLT Rivierenhof in Deurne. “Queertopia? Dat is mijn zoontje van acht die nu al naar huis komt met zowel jongens als meisjes, dat is onze toekomst.”
 3. Liliane Saint-Pierre wil niet van podium wijken tijdens opening Antwerp Pride: “Dan moet die ‘deejay’ na mij maar een nummertje minder draaien”
  ANTWERP PRIDE

  Liliane Saint-Pier­re wil niet van podium wijken tijdens opening Antwerp Pride: “Dan moet die ‘deejay’ na mij maar een nummertje minder draaien”

  Spannende opener voor de jubileumeditie van Antwerp Pride. De eerste act van het festival - Liliane Saint-Pierre - ging ruim over haar speeltijd en wilde met geen stokken van het podium wijken. Het kwam tot een klein akkefietje met de organisatie en presentator Aster Nzeyimana. “Dit gebeurt enkel in Vlaanderen, en ook alleen maar met vrouwen, ik blijf hier voor mijn part tot morgen staan.”
 1. Stadsbestuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”
  ANTWERP PRIDE

  Stadsbe­stuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”

  Antwerp Pride 2022 is nu volledig van start gegaan met een spetterend openingsfeest in OLT Rivierenhof - en een klein akkefietje met Liliane Saint-Pierre in de marge. Momenteel wordt de festivalsite op de Zuiderkaaien naarstig opgebouwd en alles in gereedheid gebracht voor de Parade op zaterdag. Maar eerst passeert het team achter Pride nog in het stadhuis voor een officieel bezoek.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.