Komt Herman Brusselmans steeds scherper uit de hoek? “Hij doet het al jaren zo. En hij verdient er goed z’n boterham mee”, vertelt collega Kristien Hemmerechts in ‘Dag Allemaal’.
Volledig scherm
PREMIUM
Komt Herman Brusselmans steeds scherper uit de hoek? “Hij doet het al jaren zo. En hij verdient er goed z’n boterham mee”, vertelt collega Kristien Hemmerechts in ‘Dag Allemaal’. © RV

Waarom blijft Herman Brusselmans choqueren? “Natuurlijk doet hij dat om te jennen, en hij verdient er goed zijn boterham mee”

ShowbizzScheldproza. Herman Brusselmans (64) heeft er zijn hele carrière als schrijver op gebouwd. Toch slaagt hij er na drie decennia nog moeiteloos in mensen op stang te jagen, getuige de recente heisa tijdens een literair event in Nederland, waarbij twee jonge schrijfsters boos de zaal verlieten. Komt de oude vos steeds scherper uit de hoek in een poging om relevant te blijven? Of zijn onze tenen écht zoveel langer geworden? Intimi en collega’s geven tekst en uitleg. “Herman kan ook enorm gekwetst zijn. Hij is een gezellige en ­lieve mens.” 

43 reacties

 • Lucien Mertens

  2 weken geleden
  In tegenstelling tot vele anderen die meteen op een hypocriete woke muur botsen worden zijn scheldpartijen door "kenners" als kunst ervaren, hij is zo speciaal nietwaar...Hier heerst echter gewoon maar een goedkope meerdere "maten" en gewichten mentaliteit.
 • Jan hertogs

  2 weken geleden
  Hij zou goed passen in de politiek….iedereen daar jennen en zeggen wat de bevolking echt denkt!
 • Tamsin Andersen

  2 weken geleden
  Sommige mensen vinden zichzelf zo verheven dat ze anderen opdringen wat die wel of niet mogen zeggen. Ze doen dit omdat ze zichzelf hebben uitgeroepen tot beschermer van onze zwakkere medemens, ongeacht wat die daarvan denkt. De manier waarop Brusselmans die zelfverklaarde halfgoden shockeert vind ik zeer grappig. Er moesten er meer zijn die de zelfgenoegzame wokegeneratie op hun tenen trapt.
 • Yves De Groote

  2 weken geleden
  Mijnhzze Brusselmans, mijn steun heb je!
 • Theo Van Hoof

  2 weken geleden
  Een Brusselmans is nog altijd een stukje braver als een Jan Bucquoy. Zoek zijn passage bij Felice maar eens op.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.