Presentatoren Geraldine Kemper en Peter Van de Veire in de regiekamer van 'Big Brother'. In het huis worden de kandidaten 24 uur op 24 in de gaten gehouden. Er is geen hoekje waar ze niet gefilmd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Presentatoren Geraldine Kemper en Peter Van de Veire in de regiekamer van 'Big Brother'. In het huis worden de kandidaten 24 uur op 24 in de gaten gehouden. Er is geen hoekje waar ze niet gefilmd worden. © VIER

Waarom 'Big Brother' 21 jaar na debuut amper nog voor opschudding zorgt

ShowbizzToen ‘Big Brother’ in 2000 voor het eerst op tv kwam, had iedereen het over privacy. In dat huis zag je àlles. Fans vonden het gluren geweldig, critici gruwden ervan. Eenentwintig jaar later kijkt er maar een half miljoen mensen in plaats van één miljoen en is er helemaal geen debat. Jezelf laten bekijken vinden we vandaag blijkbaar redelijk normaal.  Privacy is niet meer wat het geweest is. Dit is het verrassende overzicht van hoe we bijna allemaal 24/24 in een soort Big Brother huis leven. 

71 reacties

 • Chloe Kezako

  7 dagen geleden
  Als ik rondom me kijk is alles één grote big brother geworden.
 • RONNY DEKIMPE

  1 week geleden
  Eerlijk gezegd, 20 jaar geleden volgde ik het programma. Niemand keek, maar iedereen wist wat er in het huis gebeurde. Ik dacht van, daar komt de nostalgie terug in een vernieuwde versie. resultaat, ik ben in slaap gevallen. Voor mij mag die handel onmiddellijk afgevoerd worden. Geef mij dan maar een vernieuwde versie van destijds: cijfers & letters of een goede serie of film op Netflix. Onze Vlaamse series doen het ook niet slecht. Mogelijkheden genoeg.
 • F Peeters

  1 week geleden
  OP alle VTM zenders is er niet veel soeps te beleven.
 • Debbie De Bruyn

  1 week geleden
  De presentatoren denken dat ze het warm water hebben uitgevonden. Geef mij maar Walter Grootaers.
 • Johan Lommers

  1 week geleden
  Nogmaals soep van dezelfde erwt.
 1. "Vier jaar toneelschool gedaan": Jonas Van Geel toont zijn beste dansmoves
  Play
  Wat een jaar

  "Vier jaar toneel­school gedaan": Jonas Van Geel toont zijn beste dansmoves

 2. Ria geeft opmerkelijke sekstip in 'Da's Liefde'

  Ria geeft opmerkelij­ke sekstip in 'Da's Liefde'