Exclusief voor abonnees

Waar zijn de koninginnen van Instagram? "Josje, Joy Anna, Eva Daeleman hebben zich allemaal verbrand"

It-girls betalen de tol van de roem

Deze BV's lijken van de aardbol verdwenen.
Dag Allemaal Deze BV's lijken van de aardbol verdwenen.
De It-girls, zo werden ze genoemd. Joy Anna Thielemans (25), Eva Daeleman (28) en Josje Huisman (32) deelden elk moment uit hun leven op sociale media. Nu is het al maanden stil rond hen. "Gecrasht onder de druk", zegt mediaprof Lieven De Marez deze week in Dag Allemaal, die meteen waarschuwt: "En nu zit Tinne Oltmans in de gevarenzone."

De trend van beroemdheden die een parallel leven leiden op sociale media is een wereldwijd fenomeen. Ook in Vlaanderen kregen - veelal jonge én vrouwelijke - bekende namen op korte tijd heel wat online fans. In veel gevallen is het zelfs een lucratieve bijverdienste, want adverteerders schakelen die It-girls graag in om hun merken in de aandacht te krijgen. Maar het verhaal heeft ook een schaduwzijde, zo blijkt. Want de jongste tijd is het verdacht stil rond de pioniers van die Vlaamse It-generatie.

Hoe zou het bijvoorbeeld nog zijn met Joy Anna Thielemans (25)? De actrice lijkt helemaal van de aardbodem verdwenen. En ze is niet happig om de stilte te doorbreken, al belt ze wél zelf terug. "Mediavragen beantwoord ik enkel via mail", zegt ze. Waarop we haar een mail sturen... die ze niet beantwoordt.

Vreemd, voor iemand die zowat elke minuut van haar leven op de sociale media deelde in de periode dat ze Jana speelde in ‘Thuis’ (tot februari 2017). Joy Anna ontpopte zich als dé social media-goeroe van Eén en mocht ‘Het Sterkste Netwerk’ presenteren, waarin sociale media een belangrijke rol speelden. Het werd een flop en de gouden It-girl viel van haar voetstuk.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PAUL MEUL

  Als deze en andere 'dames' genoeg hebben van sociale media hebben ze dat volledig aan zichzelf te danken. Dat ze stoppen met hun sensatiezucht.

 • gustaaf carpels

  Soms krijg je even genoeg van al deze sociale media ik vraag me af waarom men deze sociaal Benoemd soms is het puur verslaving ik ben er ook mee gestopt toen ik uit de belangstelling was

 • Jozef Vervloet

  Dan doen ze het zogezegd voor hun plezier. Maar neen goed geld aan verdienen en dan later komen klagen. Wie volgt er nu trouwens eva.

 • Verstraeten Dirk

  als ze maar geen burn-out krijgen van al dat zwaar gepost en in de belangstelling te willen staan....

 • Albert Hessens

  Krijgen de mensen er genoeg van? Ik hoop van wel althans. Wat een vergif.