Samen met Anke Buckinx de ochtendstem Sven Ornelis van Joe en notoir fijnproever. Met WouldBeChef.be heeft hij zelfs een eigen foodblog.
Volledig scherm
PREMIUM
Samen met Anke Buckinx de ochtendstem Sven Ornelis van Joe en notoir fijnproever. Met WouldBeChef.be heeft hij zelfs een eigen foodblog. © Walkie Talkie

Waar eet... Sven Ornelis? “Toen ze hun Michelin-ster verloren, vermoedde ik dat er iets scheelde met de smaakpapillen van de recensent”

ShowbizzIs het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zeven plekken om duimen en vingers van af te likken. Deze week: Sven Ornelis.

11 reacties

 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  BBij Ornelis is het duidelijk. Als het duur is moet het lekker zijn. Ik ga al geen 100km rijden om eens te gaan eten. Als ik van tafel ga wil ik voldoende gegeten hebben voor een eerlijke prijs.
 • Ronny Cypers

  2 maanden geleden
  Ornelis gaat het beter weten dan een resensent zeker. Lekker eten hangt niet af van dat een restaurant een ster heeft of niet. Integendeel, als ze een ster krijgen dan gebruiken de uitbaters dit om hun prijzen op te slaan. Het zelfde eten maar dan duurder.
 • herman van den bosch

  2 maanden geleden
  Fijne mens die Ornelis, hij weet lekker eten te waarderen en laat die blijken met een dikke fooi👍
 • Noël Dierickx

  2 maanden geleden
  12,5€ voor 1 glas wijn? Dat is voor mij nog altijd 500 Bef. Zo iets zou ik mij dus nooit veroorloven. Mijn moeder zei altijd: geef de Stoefer een brood, een Klager heeft geen nood.
 • Helene Van der Heyden

  2 maanden geleden
  Prijzen die niet te betalen zijn zeker voor een gepensioneerde.Waarom moeten het altijd zo een dure restaurants zijn blijkbaar voor de sterren en de naam.Ik ken kleine restaurants waar het eten heel lekker is en goedkoper vooral als kleine eter eet ge geen 6 gangen menu.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?