Waalse zender wil bikinidefilé schrappen uit finale Miss België: "Te bloot"

Voorstelling van de kandidaten Miss België‘ 2018 in de CarrŽé in WillebroekPICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS
Photo News Voorstelling van de kandidaten Miss België‘ 2018 in de CarrŽé in Willebroek PICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS
De Waalse tv-zender AB3, die al jaren de finale van Miss België uitzendt, wil dat het bikinidefilé wordt geschrapt uit de finaleshow in januari, dat meldt Het Nieuwsblad. “Te bloot”, klinkt het.

De finale vindt plaats op 13 januari in het Plopsa Theater in De Panne. De finalisten defileren die avond twee keer in bikini, een eerste keer aan het begin van de show, wanneer ze alle dertig een dansje doen en nadien met de overblijvende twintig. Het is die laatste act die AB3 eruit wil, omdat het anders naar eigen zeggen “te bloot” wordt.

De Waalse commerciële zender AB3 zendt de finale van Miss België al jaren uit, maar eist nu voor het eerst inspraak op de inhoud. Het zou kunnen dat dit komt door de steeds dalende kijkcijfers: de finaleshow in januari van dit jaar haalde nog een kleine 130.000 kijkers op AB3.

In Vlaanderen wordt de verkiezing uitgezonden op Fox, maar die zender deelt de eis niet. Ook de finalisten zelf zijn unaniem: “Het bikinidefilé is een van de leukste momenten uit de show. Het is zonde als dat zou verdwijnen”, zegt Darline Devos, de voorzitster van het Miss België-comité. Vandaag zit ze rond de tafel met AB3.

Poll

Moet het bikinidefilé uit de finale van Miss België worden geschrapt?

 • Ja 15%
 • Nee 80%
 • Geen mening 5%28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric De landtsheer

  Wordt het een contest omwille van de hersens?

 • Wim Tijskens

  Het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat kijkcijfers zouden dalen wegens "te bloot"... Eerder omgekeerd.

 • stefan crama

  Als je dat bikini defile schrapt,kun je meteen alles schrappen want wat blijft er dan nog over van die komedie.

 • mieke jansens

  kijk er gewoon niet naar...ze lopen niet over straat je kan ze wegzappen

 • Gerd Peeters

  Een ordinaire vleeskeuring is het en niks anders.