gratis / ammb
Volledig scherm
© gratis / ammb

VTM zendt ‘Ad Fundum’ niet uit na opmerkingen van kijkers: “In het licht van de dood van Sanda Dia is dit ongepast”

FILMZondagavond speelde ‘Ad Fundum’ volgens de tv-gids op VTM, maar de zender besloot om die film te vervangen door de komedie ‘Bingo’. ‘Ad Fundum’ gaat over een studentendoop die uit de hand loopt, waarna alle betrokkenen hun handen in onschuld wassen. “Nadat enkele kijkers ons wezen op de ongepaste timing gezien het proces van Sanda Dia, hebben we besloten om de film niet uit te zenden”, klinkt het bij woordvoerster Tine Danschutter.

25 reacties

 • Lieve Van Tallo

  3 maanden geleden
  Juist wel tonen, zolang dit probleem actueel blijft. Kan de zaak niet in een doofpot gestoken worden. Ze stellen de zaak maar uit zodat iedereen het vergeet en dan komen die rijkeluiskinderen er goed vanaf. Dat mogen we niet laten gebeuren! En blijf de ouders van Sanda nog respecteren maar dit negeren is het probleem negeren en dit zal goed uitkomen voor de daders van deze gruwelijke moord!
 • Karo Deblee

  3 maanden geleden
  Zo'n film zou verplicht op elke school aan alle laatstejaars vertoond moeten worden.
 • Ilse Campo

  3 maanden geleden
  Juist wel uitzenden dit toont dat dit al jarenlang een probleem is, een gewaarschuwd mens is er twee waard.
 • Bart De Kort

  3 maanden geleden
  Ik stel voor om niets meer uit te zenden dat meer dan 2 jaar oud is, want er zal sowieso wel iemand zijn die zich 'benadeeld' voelt of die vindt dat er iets is gebeurd wat nu niet meer zou kunnen. Tijden veranderen nu eenmaal! We gaan dan meteen ook het vak geschiedenis maar afschaffen, want in het verleden zijn ook veel zaken gebeurd die nu niet meer correct zijn. Weg ermee dus ... Of misschien toch gewoon wat relativeren en alles in zijn perspectief bekijken? Zou dat niet beter zijn?
 • Alex Anders

  3 maanden geleden
  Het zou niks uit mogen maken wat er allemaal gaande is. Speel gwn wat op het programma staat, niks meer en niets minder.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.