gratis / ammb
Volledig scherm
© gratis / ammb

VTM zendt ‘Ad Fundum’ niet uit na opmerkingen van kijkers: “In het licht van de dood van Sanda Dia is dit ongepast”

FILMZondagavond speelde ‘Ad Fundum’ volgens de tv-gids op VTM, maar de zender besloot om die film te vervangen door de komedie ‘Bingo’. ‘Ad Fundum’ gaat over een studentendoop die uit de hand loopt, waarna alle betrokkenen hun handen in onschuld wassen. “Nadat enkele kijkers ons wezen op de ongepaste timing gezien het proces van Sanda Dia, hebben we besloten om de film niet uit te zenden”, klinkt het bij woordvoerster Tine Danschutter.

25 reacties

 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Juist wel tonen, zolang dit probleem actueel blijft. Kan de zaak niet in een doofpot gestoken worden. Ze stellen de zaak maar uit zodat iedereen het vergeet en dan komen die rijkeluiskinderen er goed vanaf. Dat mogen we niet laten gebeuren! En blijf de ouders van Sanda nog respecteren maar dit negeren is het probleem negeren en dit zal goed uitkomen voor de daders van deze gruwelijke moord!
 • Karo Deblee

  1 jaar geleden
  Zo'n film zou verplicht op elke school aan alle laatstejaars vertoond moeten worden.
 • Ilse Campo

  1 jaar geleden
  Juist wel uitzenden dit toont dat dit al jarenlang een probleem is, een gewaarschuwd mens is er twee waard.
 • Bart De Kort

  1 jaar geleden
  Ik stel voor om niets meer uit te zenden dat meer dan 2 jaar oud is, want er zal sowieso wel iemand zijn die zich 'benadeeld' voelt of die vindt dat er iets is gebeurd wat nu niet meer zou kunnen. Tijden veranderen nu eenmaal! We gaan dan meteen ook het vak geschiedenis maar afschaffen, want in het verleden zijn ook veel zaken gebeurd die nu niet meer correct zijn. Weg ermee dus ... Of misschien toch gewoon wat relativeren en alles in zijn perspectief bekijken? Zou dat niet beter zijn?
 • Alex Anders

  1 jaar geleden
  Het zou niks uit mogen maken wat er allemaal gaande is. Speel gwn wat op het programma staat, niks meer en niets minder.
 1. ANALYSE. Slechte kijkcijfers? We keken in september meer tv dan vorig jaar (al zitten er ook een paar flops bij)
  TV
  5

  ANALYSE. Slechte kijkcij­fers? We keken in september meer tv dan vorig jaar (al zitten er ook een paar flops bij)

  Geen grote winnaars, geen grote verliezers na één maand tv-offensief. En dus is men tevreden bij de drie grote Vlaamse zendergroepen. Begin september leken de kijkcijfers nog te kelderen, maar het tegendeel is waar. We keken zelfs méér dan een jaar geleden, alleen doen we dat meer dan ooit uitgesteld of via de streamingsplatformen. Al krijgen niet alle programma’s een goed rapport.
 2. Eline De Munck zet fan met oneerbaar voorstel te kijk: “Kan je mij wat lingeriefoto’s sturen?”
  Play
  BV

  Eline De Munck zet fan met oneerbaar voorstel te kijk: “Kan je mij wat lingeriefoto’s sturen?”

  Dat bekende gezichten via de sociale media geregeld te maken krijgen met bizarre of oneerbare voorstellen, is een gekend fenomeen. Eerder getuigden onder meer An Lemmens (42) en Julie Van den Steen (30), maar ook Kobe Ilsen (40) over de “vettige berichten” die ze soms ontvangen. Ook Eline De Munck (34) weet wat het is: via Instagram deelde zij een bedenkelijk ‘verzoek’ van een fan, waar ze laconiek op reageerde.