VTM-reeks ‘13 geboden’ krijgt een tweede leven op Netflix

Dirk Van Dijck (Peter Devriendt) en Marie Vinck (Vicky Degraeve).
VTM Dirk Van Dijck (Peter Devriendt) en Marie Vinck (Vicky Degraeve).
De VTM-reeks ‘13 geboden’ met Marie Vinck en Dirk Van Dijck in de hoofdrollen is vanaf 30 augustus te zien op Netflix. Naast onder meer ‘Beau séjour’, ‘Code 37' en ‘Undercover’ is het een van de weinige Vlaamse reeksen die door de streamingigant worden opgepikt.

‘13 geboden’, dat bij ons vorig najaar werd uitgezonden op VTM, gaat over een misdadiger die de wereld een geweten wil schoppen en bij elk van zijn gruweldaden teruggrijpt naar de 10 Geboden. Marie Vinck en Dirk Van Dijck zijn de Aalsterse rechercheurs die hem proberen te arresteren.

De Vlaamse misdaadreeks scoorde ook al in Groot-Brittannië en de VS. ‘13 Commandments’ knocked my socks off’ - ”‘13 geboden’ blies me van mijn sokken”, stond ondermeer te lezen in de buitenlandse pers en foto’s van Marie Vinck als Vicky Degraeve doken onder meer op in titels als ‘The Times’ en ‘The Guardian’.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martijn Meerveld

  Wij in Nederland vinden de serie wel goed. Vooral het verhaal.

 • WILLY ZACHEL

  Ongeloofwaardige reeks met pruts amateurs ! Die Vinck kan helemaal niet acteren zelfs haar stem trekt op niks maar het past wonder goed op Netflix bij die massa andere flauw zever uit Denemarken Spanje en andere dubieuze landen waar ze totaal geen verstand hebben van films maken Ongelooflijk dat er zoveel dommeriken zich abonneren op die cut streaming tv-kanaal Netflop

 • Geert Volckaerts

  Ik vond het ook geen goede serie. En dat op Netflix, slechte reclame voor ons landje.

 • guido vermeyen

  Sorry, als dat ook kwaliteit is, eerder heel amateuristisch..zeker Van Dijck die bakt er niets van, altijd dezelfde smoelen trekken en Vinck...mag blij zijn dat ze aan werk geraakt dank zij mama...hebben die echt toneelschool gevolgd ?