VTM NIEUWS wint Çavaria Media Award

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
VTM NIEUWS heeft gisteravond de Çavaria Media Award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mediabedrijven of -producties die het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier bijdroegen aan de rechten, het welzijn en de visibiliteit van holebi’s en transgenders. VTM NIEUWS onvangt de prijs omwille van de steun aan Bo Van Spilbeeck, die begin vorig jaar aankodigde als vrouw door het leven te gaan.

Çavaria, de koepel van Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender-verenigingen (lgbt), reikte gisteravond zijn jaarlijkse awards uit. De organisatie bekroont in drie categorieën personen en organisaties die in 2018 een positieve invloed hadden op de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders.

Er waren drie genomineerden voor de Çavaria Media Award: ‘Voor de mannen’, een tv-programma op Canvas, waarin Xavier Taveirne praat met de eerste generatie mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. ‘Girl’, het langspeelfilmdebuut van Lukas Dhont, over de 15-jarige transgender Lara die carrière wil maken als ballerina. En VTM NIEUWS, naar aanleiding van hoe ze omgingen met de coming-out van journalist Bo Van Spilbeeck.

VTM NIEUWS-journaliste Bo Van Spilbeeck aan het werk.
Belga VTM NIEUWS-journaliste Bo Van Spilbeeck aan het werk.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.